Серія вибухів у Дніпрі та області: що відомо про ракетну атаку

Сьогодні на світанку у Дніпрі пролунала серія вибухів. Вони були настільки гучними та частими, що їх почули крізь сон в різних кутках міста. Після затишшя, війська рф здійснили масовану атаку по Україні.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

О 04:40 Повітряні сили написали про ракету на Полтаву. А о 14:46 – про зміну курсу на Дніпропетровщину. Через дві хвилини – напрямок ракети був на Дніпро та Павлоград. А о 04:40 – ракети із Запорізької області курсом на Дніпропетровщину.

О 14:41 "Дніпро в укриття". І через дві хвилини почались вибухи. Останній з серії було чутно о 04:58.

Про небезпеку написав мер Дніпра Борис Філатов: "Укриття!". Після ворожої атаки спостерігався стовб диму.

Після обласного центру та прилеглих районів, гучно було у Кривому Розі. Потім ракети почали летіти на західні регіони України та Київщину.

Масштабна атака по Україні

Взагалі пуски ракет Х101/555 зі стратегічної авіації почалися о 03:46. Спочатку вибухи лунали у північних областях: летіли ракети на Чернігів та Київщину.

Пізніше Повітряні сили написали, що ворожі повітряні цілі змінили курс на Вінниччину, летіли у напрямку Черкаської області, звідти – прямували курсом південно-східним, крім того, зафіксований рух КР через Сумщину в західному напрямку.

"Ракета в Дніпропетровській області курсом північно-західним! Група КР в Чернігівській області курсом на захід. Ракета на Харківщині у напрямку Полтавщини! КР на Миколаївщині курсом південно-східним. Група КР в Чернігівській області курсом на захід. Ракета на Харківщині у напрямку Полтавщини! КР на Миколаївщині курсом південно-східним", – розповіли військові.

Пізніше було зафіксовано зміну курсу ракет, що летіли у бік Полтавської області, – вже на Дніпропетровську область.

Ворожі ракети продовжували маневрувати та змінювати курс. Зокрема, фіксувалася група крилатих ракет на півночі Київщини у західному напрямку, з Херсонщини у напрямку Кривого Рогу, а також на Житомирщині у західний бік: на Хмельниччину, Тернопільщину, Львів, Стрий. Летіли ракети і на Полтавщину, зокрема, в багатостраждальне маленьке містечко Кременчук.

Джерело: 056.ua