Сакральна атака по Україні: пошкоджено об’єкти енергетики і транспортне підприємство

Вночі 10 квітня ворог атакував 17-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда. Також запустили два крилатих ракети «Іскандер-К» та одну балістичну ракету «Іскандер-М» з окупованого Криму. Під прицілом агресора знов енергетична інфраструктура.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України. Вночі ворог атакував південь України черговими хвилями ударних дронів. Усього збито 14 «шахедів» на Миколаївщині та Одещині.

Крім того, близько 20:00 9 квітня знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59, якими ворог хотів "привітати" Одесу з Днем звільнення від фашистських загарбників.

Наслідки атаки

12 дронів збито на Миколаївщині. Там ворог поцілив по об'єкту енергетики. Спалахнула пожежа, вогнеборці її локалізували. Робота триває. Наслідки уточнюються. Люди не ушкоджені. Уламки збитих дронів спричинили пожежу на рекреаційному об'єкті в прибережній смузі Очаківської громади. Вогонь ліквідовано, постраждалих немає.

російські терористичні війська на світанку атакували Одещину ракетами, застосували і балістику. В день звільнення Одеси від фашистських загарбників "сакральні нелюди" вдарили по об'єктах критичної і транспортно-логістичної інфраструктури.

"Спочатку росіяни запустили ударні безпілотники, під прицілом знову була енергетична інфраструктура. Наші сили ППО знищили 2 «шахеди». На світанку, близько 05:30, російські терористи атакували Одещину ракетами, застосували і балістику.

В День звільнення Одеси від фашистських загарбників росіяни вдарили по об'єктах критичної і транспортно-логістичної інфраструктури. Наразі відомо про двох постраждалих працівників транспортного підприємства. Також пошкоджено енергетичний об'єкт, приватний будинок, кілька автівок. Люди дивом не постраждали", – повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Джерело: 056.ua