Розтратили 4,5 млн на генератори: посадовцям міської ради на Дніпропетровщині повідомлено про підозру

На Дніпропетровщині задокументували злочинну діяльність двох працівників міськради. Вони розтратили майже 4,5 млн гривень – здійснили закупівлю генераторів у товариства з обмеженою відповідальністю за ціною, що у два рази перевищує їх ринкову вартість.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Нацполіцію.

Слідчі та оперативники Криворізького РУП провели обшуки за місцями мешкання осіб, місцем їх роботи та на складах, де зберігались генератори. В ході слідчих дій було виявлено та вилучено облікову документацію, акти прийому-передачі та інші речові докази.

Службові особи виконкому привласнили бюджетні кошти під час закупівлі 50 бензинових генераторів. Джерела резервного живлення були призначені для потреб міста у разі вимкнення електроенергії.

Наразі слідчий повідомив обом посадовцям Криворізької міської ради про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснює Криворізька центральна окружна прокуратура. Оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Джерело: 056.ua