“Робота сил ППО була на максимумі”: через що сьогодні вранці збили тільки половину ракет

Робота української протиповітряної оборони під час ракетної атаки рф 23 січня була "максимально ефективною, наскільки могла бути". Збили не всі ракети через те, що вони летіли там, де не було необхідної ППО. Окупанти знають, де у нас прогалини, а західні партнери знають, що нам потрібні нові поставки для захисту неба.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат для NV, передає редакція сайту 056.

За його словами, під час атаки ворог здебільшого використовував балістичні ракети – зокрема, Іскандер-М, С-300, С-400, Х-22, Х-59, Х-101 та Х-555. Загалом із 41 випущеної ракети 21 була збита.

"Звичайно, хочеться більше, хочеться 100% результату, але, як ви знаєте, противник має зовсім інші плани. Він хоче знищити, зруйнувати і, відповідно, завдає ударів на тих напрямках, де немає засобів, які можуть працювати проти балістики. … Там, де можливо було знищити, наші оборонці це зробили", – зазначив Ігнат.

Він підкреслив, що багато українців досі не розуміє, "чим обстрілюють, які засоби у нас є для відбиття того чи іншого нападу". Речник також зазначив, що багато ворожих ракет не досягли своїх цілей – "десь щось падає в полі, десь подавлено нашим РЕБом".

"Затримка західної допомоги відчувається у силах протиповітряної оборони. Звичайно, є певні політичні процеси, які відбуваються в США. Є певні блокування від деяких країн допомоги в Європі. Ви самі знаєте ці країни. Тому рішення шукається. Тому треба дочекатися тих пакетів допомоги, які є глобальними, не лише для сил ППО, а для всіх Сил оборони", – підкреслив представник Повітряних сил.

Джерело: 056.ua