Пожежа у п’ятиповерхівці Дніпра: коли відновлять послуги та як з’ясовують причину

Ввечері 14 березня у Дніпрі сталася масштабна пожежа у п'ятиповерховому будинку за адресою: вул. Єфремова, 2-А. Там горів дах. Нині на місці проводять експертизу інженерних конструкцій постраждалих елементів дому.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

На базі висновків експертизи зроблять проєктну документацію та почнуть відновлювати будинок. Причини загоряння шукає експертна група.

"Цей дах ми ремонтували у 2018 році і відтоді жодної пожежі там не було зафіксовано. Ще додам: покрівля була зроблена за всіма нормативами та згідно з проєктом. Тож після того, як комісія відпрацює, ми вже дізнаємось чому загорівся дах", – прокоментував директор департаменту житлового господарства Дніпровської міськради Сергій Файфер.

34 квартири вже повернули світло. А щодо 17 осель — поки це неможливо з питань безпеки. Адже після гасіння вогню квартири поки залиті водою. Як буде можливість – їм одразу нададуть світло.

Щодо відновлення опалення. Це питання на розгляді, бо у будинку через масштабну пожежу вигоріли всі теплові комунікації. Їх відновлення потребуватиме часу. Але зроблять це тільки після того, як відремонтують дах.

Джерело: 056.ua