Полювали на інфраструктуру Дніпропетровщини та Івано-Франківщини: як пройшла чергова дронова атака по Україні

Ворог продовжує системний дроновий терор. У ніч на 18 квітня він атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Запустив їх із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Чауда – Крим.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та Сили оборони півдня України.

Цієї ночі двома хвилями з інтервалом в три години ворог спрямував групи ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» з півдня в центральні та західні регіони країни.

Усі 13 «шахедів» збито зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України у Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

"В операційній зоні Сил оборони півдня вдалось результативно відпрацювати по 2 баражуючих снарядах, один з яких прямував транзитом через Херсонщину, а інший полював на інфраструктуру Криворіжжя на Дніпропетровщині. Влучань та пошкоджень не допущено", – йдеться в повідомленні.

Загальні наслідки російських обстрілів за минулу добу

За наданою Ситуаційним центром Міністерства оборони України інформацією для Military Media Center, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 13 областей України.

Загалом з різних видів озброєння – міномети, танки, ствольна артилерія, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА та тактична авіація – були атаковані 96 населених пунктів та 181 об'єкт інфраструктури. Є загиблі та поранені серед цивільних, кількість жертв уточнюється.

Джерело: 056.ua