“По три дитини у кожній сім’ї”: Шмигаля підкололи за гучну заяву

Днями в ефірі телемарафону прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що кожна сім’я має мати не менше трьох дітей. За це отримав критику від колеги, тому що сам має двох дітей.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Увагу висловлювання Шмигаля звернув колишній народний депутат України Берислав Береза. Оскільки згідно з інформацією з відкритих джерел та декларації, 48-річний ексдепутат має дві доньки.

"Потужна заява від людини в якій лише дві дитини. Той випадок, коли варто думати, що ти кажеш і який ти приклад даєш", — написав Береза у своєму Telegram-каналі.

Що саме сказав Шмигаль

В гучній заяві прем'єр-міністра йдеться, що в кожній родині має бути щонайменше троє дітей, аби покращити демографічну ситуацію в країні. Це кількість, яку прем’єр вважає оптимальною для «прекрасних майбутніх перспектив»

"На жаль, люди гинуть через цю повномасштабну війну. На жаль, ми втратили й тих людей, які залишили Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном. Завдання — повернути ці сім’ї, повернути цих дітей, а також мотивувати українців народжувати якнайбільше діток, щоб Україна процвітала у своєму мирному майбутньому після нашої перемоги", – сказав він.

Розв'язувати цю проблему можна передусім завдяки збільшенню народжуваності.

"Загалом в кожній українській сім'ї має бути не менше трьох дітей для того, щоб Україна мала прекрасні майбутні перспективи.

Звісно, держава буде підтримувати молодих батьків. Ключовим фактором, який має вирішальний вплив на рівень народжуваності, відповідно до всіх досліджень, є стабільність та безпека. Коли людина має прогнозованість та безпеку, рішення щодо того, щоб завести дитину ухвалюються простіше", – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, ми писали, що через низьку народжуваність: українцям хочуть вдесятеро збільшити виплати

Джерело: 056.ua