Перші 100 днів Сергія Лисака «за кермом» Дніпропетровщини: діалог з громадами, акцент на обороноздатності та допомога постраждалим

Відтоді, як Президент України Володимир Зеленський призначив начальником Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, минуло 100 днів. Пріоритетними напрямками новий керівник регіону визначив – оборонну, економічну та соціальну сфери.  

«Стояти біля керма потужного регіону – це велика відповідальність. Це прифронтова область, а тому головний акцент на обороноздатності. На постійному зв’язку знаходжуся з військовими і правоохоронцями. Щоб укріпити захист територій, виділяємо додаткове фінансування. Допомагає й бізнес», – зазначив Лисак. 

Додаткові інвестиції в обороноздатність стали можливі завдяки перевиконанню обласного бюджету. У 2023-му до нього надійшло понад 15,5 млрд грн. Сума більша за план на 15%.

«Поза увагою не залишаємо і мешканців регіону. Їм вчасно нараховують всі соцвиплати. Підтримуємо й тих, хто постраждав від війни. Більше ста родин загиблих цивільних вже отримали по 300 тис грн. Понад 110 млн грн спрямували людям, чиї домівки були зруйновані ворожими ракетами. Мова про павлоградців, мешканців потрощеної у Дніпрі багатоповерхівки та Червоногригорівської громади», – додав Сергій Лисак. 

Також очільник області ініціював розробку комплексної програми реабілітації військових. Визначили п’ять медичних закладів, які увійдуть до цієї мережі. На їхню реконструкцію вже виділили понад 192 млн грн.

Опікуються й тими, хто, тікаючи від війни, знайшов прихисток у нашому регіоні. За сто днів переселенцям виплатили допомоги у понад 3,5 млрд грн.

Взаємодіє новий керівник Дніпропетровської області й з міжнародними партнерами. Вже було проведено 19 зустрічей, зокрема, з представниками Чехії, Німеччини, Франції, Швеції та США. Вони допомагають не тільки з гуманітаркою для людей. А й забезпечують регіон генераторами і гаджетами для шкіл. Надають й Starlink для Пунктів незламності.