Оздоровча кампанія 2024: кого Дніпро безкоштовно відправить до санаторно-курортного закладу

У Дніпрі розпочалася оздоровча кампанія 2024. Організація санаторно-курортного лікування – актуальна соціальна послуга для містян пільгових категорій навіть в умовах воєнного стану в Україні.

Про це розповіла Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради під час брифінгу.

Вона зазначила, що департамент соціальної політики здійснює організацію санаторно-курортного лікування міським коштом, укладаючи тристоронній договір між одержувачем послуги, департаментом та місцем оздоровлення.

Отримати послугу можуть містяни таких пільгових категорій:

  • особи з інвалідністю із супровідниками;
  • учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав;
  • мешканці міста, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорій.

«Важливо, що дніпряни мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу, а також обирати й дати оздоровлення. З початком оздоровчої кампанії громадяни зазначених пільгових категорій міста можуть звернутися до управлінь соціального захисту населення Дніпровської міської ради за місцем реєстрації із заявою про бажання оздоровитися в поточному році та медичною довідкою. Направлення на санаторно-курортне лікування здійснюється виключно за принципом черговості», — прокоментувала Максименко.

Для кожної пільгової категорії визначено певний термін оздоровлення. Для дітей з інвалідністю із супровідниками – 21 день, для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав – 18 днів. У поточному бюджетному році департамент запланував оздоровити 617 громадян зазначених пільгових категорій.

Джерело: 056.ua