Нічний удар “Шахедів” по Україні: звідки летіли дрони та як відпрацювала ППО

Вночі війська рф вкотре атакували Україну, застосувавши БПЛА типу "Shahed-136/131". Наші захисники знищили 21 ударний дрон, передає редакція сайту 056.

Так, увечері, 30 грудня, росія розпочала чергову масову повітряну атаку дронами по Україні.

У Повітряних силах України уточнили, що окупанти атакували ударними БпЛА типу "Shahed" із трьох напрямків: мис Чауда (Крим), район Приморсько-Ахтарська та Курська область – рф. ППО збила 21 ударний дрон.

"Усього зафіксовано 49 ворожих безпілотників "Shahed-136/131". Також ворог завдав удару по місту Харків шістьма зенітними керованими ракетами С-300. Більшість ударних дронів ворог спрямував по передній лінії оборони, а також по цивільних, військових та інфраструктурних об’єктах прифронтових територій, зокрема на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщини та Запоріжжі", – йдеться у повідомленні.

Обстріл України в ніч із 30 на 31 грудня

Війська рф вчора, 30 грудня, запустили по території України дрони-камікадзе, а також ракети. Вибухи було чути у низці східних, північних і центральних регіонів.

Так, учора ввечері росіяни атакували центральну частину Харкова. Під ударом опинився, зокрема, готель Kharkiv Palace, а також житловий будинок. Повідомляється про 28 постраждалих, 12 з них перебувають у лікарнях.

Крім того, під час повітряної тривоги вибухи було чути у Черкаській області, а також у Білій Церкві Київської області. У Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу атаки ворожих безпілотників.

Також сьогодні вночі, 31 грудня, повідомлялося про роботу сил ППО у Хмельницькій області, а також Запоріжжя. Раніше у цих регіонах була загроза застосування "Шахедів".

Джерело: 056.ua