Нічна атака “Shahed”: де прогриміли вибухи і скільки дронів-камікадзе збила ППО

Вночі російські окупанти знову атакували Україну. Війська рф випустили по Україні 26 БпЛА типу "Shahed-136/131".

Про це повідомив Генштаб, передає редакція сайту 056.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 18 ударних БпЛА із 26. Інформація щодо наслідків ранкового удару уточнюється.

У Повітряних силах України уточнили, що противник атакував 31 ударним БпЛА типу "Shahed-136/131" з Балаклави та мису Чауда – Крим, Курської області – рф.

Основні напрямки удару – Одещина та Харківщина.

Нагадаємо, унаслідок удару ЗС рф по Харкову ввечері 9 лютого загинули семеро осіб. Серед них – троє дітей. Також із палаючих будинків довелося евакуювати 50 осіб.

В одному з приватних житлових будинків внаслідок пожежі загинула вся родина з 5 людей: чоловік з дружиною та троє їхніх дітей (семирічний, чотирирічний та семимісячний хлопчики).

Загоряння сталось через виток палива, після чого стався витік небезпечної речовини по вулиці, де знаходиться житловий сектор. Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті. Тривають пошуки тіла наймолодшого хлопчика.

В іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина.

Отримали поранення дві жінки 61 та 39 років, а також 45-річний чоловік.

Встановлюються всі обставини. На місці працюють відповідні служби. Інформація буде оновлюватися.

Вічна пам'ять загиблим.

Як заявив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, росіяни завдали ударів дронами-камікадзе "Shahed" по Харкову і населеному пункту Великий Бурлук. За його словами, у Харкові зафіксовано влучання в Немишлянському районі. Пошкоджено цивільну інфраструктуру. У Великому Бурлуку окупанти також влучили в цивільний об'єкт — кафе.

Протягом всієї ночі 10 лютого російські окупаційні війська атакували безпілотниками південь України. Трьома хвилями, дві з яких тривали по 1,5 год, а одна – 2,5 год., ворог атакував Одещину "Shahed-131/136".

Про деталі атаки дронів на регіон повідомили Сили оборони півдня.

Зазначається, що першу хвилю БпЛА росіяни спрямували по обласному центру. Усі дев'ять дронів були знищені підрозділами протиповітряної оборони. Втім, уламками одного зі збитих безпілотників пошкоджено технічну споруду припортової інфраструктури. Крім того, поранення отримав один з працівників підприємства.

Другу і третю хвилі Shahed російські війська спрямовували по припортовій інфраструктурі Подунав’я. Сили ППО збили 12 дронів. Втім, сталися влучання. Безпілотники поцілили в припортові об’єкти. Травми отримали три працівники.

Крім того, "прильоти" сталися і по цивільній інфраструктурі Ізмаїла. Внаслідок влучань пошкоджено технічні приміщення промислових і сервісних об’єктів, дорожнє покриття, вантажні та легкові автівки. Також у кількох житлових будинках вибити вікна, побито фасади, дахи.

На території Ізмаїльського району падінням уламків збитого дрона спричинено пожежу у приватному будинку та в гаражі.

Як повідомлялося, сьогодні вночі РФ атакувала Одеську область трьома хвилями БпЛА. Ціллю росіян була припортової інфраструктури – і на півдні Одеської області, і в самій Одесі.

Джерело: 056.ua