Негода у Дніпрі: сильний вітер пошкодив прапор на найвищому флагштоці, – ФОТО

У четвер, 14 грудня, у Дніпрі з самого ранку йшов дощ, який моментально покривав все кригою. А в другій половині дні піднявся поривчастий вітер. Через таку негоду надвечір на проспекті Дмитра Яворницького розірвало частину прапора України, який висить на найвищому флагштоці міста.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Інформатор.

Стяг знаходиться навпроти Історичного музею, біля Соборної площі, на 72-метровому флагштоку. Його добре видно з різних частин міста. Розмір полотна 12 на 18 метрів, а вага – 23 кілограми.

Найбільший національний стяг презентували у Дніпрі до 27-ї річниці Незалежності України з участю тодішнього президента Петра Порошенка. Тепер через негоду найбільший прапор Дніпра потребує оновлення.

Зазначимо, приблизно двічі на тиждень найвищий прапор у Дніпрі опускають для огляду. Попри те, що виготовлений він із спеціальної тканини, стійкої до розривів та пошкоджень, рано чи пізно зношується. Для цього передбачені запасні прапори.

У Києві також нещодавно – місяць тому, негода пошкодила полотнище найбільшого прапора країни. Хоча прапор приспустили ще напередодні погіршення погодних умов, сильні пориви вітру пошкодили приспущене полотнище. Його оперативно зняли із флагштока та замінили на нове.

Джерело: 056.ua