Народився у сорочці: історія водія, автобус якого понівечила вибухова хвиля у Дніпрі

Війська рф здійснили потужний масований ракетний удар по Україні. Під ударом опинилися Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Новомосковськ, Одеса, відомо про багато постраждалих, є загиблі. Дніпрянин Сергій Горб – водій на маршруті № 146. Його автобус якраз стояв на зупинці. За кілька секунд – удар російської ракети по торговельному центру, передає редакція сайту 056.

Вибухова хвиля зачепила автобус.

«Було гучно, далі – крик людей. Тоді мені було важливо як себе почувають люди. Вони були неушкоджені. Відчинив двері, пасажири побігли в укриття. У автобуса повибивало вікна, люки, підняло підлогу. Сам я неушкоджений, адже врятувала кабіна водія і ще – диво», – ділиться водій.

На ремонт автобуса попередньо потрібно близько 60 тисяч гривень, каже директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев. Він сьогодні чергує містом – побував на автопідприємстві, яке обслуговує цей маршрут: «Нині перекритий рух як громадського транспорту, так і автомобільного по всій вулиці Титова. Щодо електротранспорту. Наразі не працюють маршрути тролейбусів А, Б, № 19. Унаслідок вибуху пошкоджені контактні мережі. Зараз уже працюють аварійні бригади. Автобуси їздять за зміненим рухом: замість Титова в обʼїзд по вул. Будівельників. Щодо поновлення руху – стежте за офіційними сторінками департаменту транспорту».

Удар по торговельному центру припав на той час, коли там не було великої кількості працівників. «На 7-му ранку у приміщенні було декілька людей. Вони не постраждали. На «відмінно» спрацював критий паркінг. Його використовували як укриття. Люди цілі. Нині у самому торговельному центрі немає частини фасаду, всередині розбиті приміщення.

Важко казати про точну вартість ремонту. Ще понівечені магазини й товар. Вже розбираємося», – підсумував представник торговельного центру Олексій Філіпцов.

Джерело: 056.ua