На Дніпропетровщині у 2023 році розкрили 19 тис. злочинів: яких було найбільше

У 2023 році правоохоронці Дніпропетровщини розкрили понад 19 тис. злочинів. З них понад 10 тисяч – це тяжкі та особливо тяжкі злочини. Пріоритетом в роботі поліції залишається протидія організованій злочинності. До суду надіслані кримінальні провадження стосовно 44-х організованих груп і злочинних організацій, до складу яких входять 253 особи.

Про це повідомив начальник ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Ганжа під час робочої наради за підсумками 2023 року.

За його словами, це хороший результат, який показує, що наразі криміногенна ситуація в області є повністю контрольованою.

"Попри воєнний стан та долучення поліцейських до документування та розслідування фактів російської агресії, поліція продовжує розкривати злочини загальнокримінальної спрямованості", – зазначив начальник управління.

Зокрема, розкриті всі тяжкі тілесні ушкодження, майже всі вбивства та розбійні напади, понад 6 тисяч крадіжок, 112 угонів, майже 2,5 тис. шахрайств.

Впродовж минулого року посилено контроль за ефективним несенням служби на блокпостах та недопущенням незаконного переміщення зброї територією області.

Усього викрито 629 таких фактів, з незаконного обігу вилучено 495 одиниць вогнепальної зброї, 1,4 тис. гранат та майже 103 кілограми вибухових речовин.

У рамках протидії незаконному обігу наркотиків задокументовано понад 3 тисяч наркозлочинів. На 66% більше, ніж у 2022 році, викрито фактів збуту наркотиків. З незаконного обігу вилучено 620 кг наркотичних засобів та 43 кг психотропів.

Поліцейськими складено понад 15 тис. протоколів за фактами вчинення домашнього насильства, винесено 10 тис. термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

За результатами минулого року до суду направлено кримінальні провадження за більш ніж 19 тисячами злочинів.

"Пріоритети діяльності на 2024 рік залишаються незмінними – безпека людей, відсіч збройній агресії рф, документування воєнних злочинів, протидія незаконному обігу зброї та запобігання наркозлочинності", – підкреслив Ганжа.

Джерело: 056.ua