На Дніпропетровщині можна безкоштовно отримати психологічну допомогу: як записатися

В умовах війни більшість з нас, особливо ті, хто повернувся з фронту, потребують психологічної допомоги. На Дніпропетровщині її безкоштовно можна отримати у 69 медичних закладах.

Про це повідомив голова Дніпропетроської обласної ради Микола Лукашук.

Щоб спростити пошук закладу та фахівця, який може надати послуги з охорони психічного здоровʼя, Національна служба здоровʼя України (НСЗУ) за підтримки МОЗ презентувала дашборд «Надавачі медичної допомоги за напрямом “Психологічна та психіатрична допомога”».

Дашборд – це справжня база даних, що містить усі медзаклади, які безоплатно для пацієнта надають психологічну та психіатричну допомогу за договором із НСЗУ. На сьогодні тут зібрані дані про 8 201 лікаря, які надають допомогу у 3 346 медзакладах України.

Карта доступна за посиланням. На ній у кілька кліків можна побачити на усі медзаклади, що надають психологічну чи/та психіатричну допомогу в обраній області або населеному пункті, а також їхні адреси та контактний телефон.

Фахівці, які залучені в цій програмі пройшли спеціальне навчання за керівництвом mhGAP. Вони можуть оцінювати психічний стан пацієнта, лікувати медикаментозно або використовуючи психологічні втручання, надавати короткострокову психологічну підтримку.

"Разом формуємо у нашому суспільстві культуру піклування про ментальне здоров'я", – написав Лукашук.

Джерело: 056.ua