“Мають з’явитися нормальні підземні школи”: у МОН висловилися щодо форми навчання у Дніпрі

У Міністерстві освіти і науки України вважають, що пріоритетом на сьогодні є очне навчання. Закладам освіти варто повертати цей формат там, де дозволяє безпекова ситуація.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький в ефірі телемарафону.

За його словами, школи Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва мають переходити на очне навчання. У протилежному разі, учні виїжджатимуть із цих міст разом з батьками.

Посадовець заявив, що багатьом школярам не вистачає соціалізації, групової роботи та презентації. Це спричинено тим, що вже майже чотири роки вони здобувають освіту онлайн через ковід та повномасштабне вторгнення рф в Україну.

"Ми маємо повернути наших дітей до особистого спілкування. Це пріоритет. Але, очевидно, пріоритет безпеки. Тому виходимо на пріоритет загальноурядовий: у нас мають з'явитися, особливо в таких містах як Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Дніпро, Одеса нормальні підземні школи.

Якщо цього не станеться, діти разом з батьками виїдуть із цих територій. А це крок назустріч нашому ворогу, який ми не можемо дозволити", – наголосив Винницький.

Джерело: 056.ua