Масована дронова атака по Україні: пошкоджено інфраструктурний об’єкт та готель

У ніч на 8 березня противник атакував південь та схід України, застосувавши одну зенітну керовану ракету С-300, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 37 ударних БпЛА типу «Shahed» (район пусків безпілотників – Балаклава, Крим).

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби. В результаті бойової роботи збито 33 «шахеди» у межах Кіровоградської, Одеської, Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Три години підрозділи протиповітряної оборони відбивали хвилі "шахедів", що заходили з різних напрямків і складно маневрували, тероризуючи мирних людей. 30 баражуючих снарядів типу "Shahed-131/136" збиті в операційній зоні Сил оборони півдня України. В небі Одещини – 18, Кіровоградщини – 8, по 2 на Миколаївщині і Херсонщині. На жаль, не вдалось уникнути влучань.

В Одеській області пошкоджено інфраструктурний об'єкт, будівлі якого тривалий час законсервовані. На відкритій місцевості сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано. Інформація про постраждалих не надходила.

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, вночі росіяни завдали удару по місту Чугуєв. Поруч із дев’ятиповерховим житловим будинком є руйнування, пошкоджено магазини, готель, близько 13 автомобілів. Постраждали 5 людей, серед них трирічна дитина. Трьох людей госпіталізовано, двом, у тому числі й дитині, було надано медичну допомогу на місці.

Джерело: 056.ua