Купити квіти у Дніпрі на 8 березня: скільки коштують тюльпани, крокуси, проліски та троянди.

8 березня – Міжнародний жіночий день. В сучасності – нагода заявити про рівноправ’я. Проте, в це свято весни, представниці прекрасної частини людства люблять приймати квіти. В Дніпрі цей день вони продаються мало не на кожному кроці, особливо в середмісті, в районі Європейської площі. Найпопулярніші – тюльпани.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Середня ціна на тюльпани зараз – 70 грн. Здебільшого – з Дніпропетровщини, вирощені в теплицях, привезені з Голандії. А також продаються зі Львова. Найчастіше купують по п'ять-сім штук, тобто святковий букет обійдеться десь в 350 грн.

Найдешевші (маленькі) можна знайти по 40 грн. Найдорожчі – лілієподібні за 800 грн невеликий букет, в якому три тюльпани компонуються з еустомою та гвоздикою.

Торгуватися можна, а особливо, якщо ви купуєте багато квітів. Втім, навіть попри недешеві ціни, покупців у квіткових локаціях не бракує і навіть є невеликі черги.

Багато квіткарів продають букети з верби, яка нещодавно розпустилася. Вони коштують 100-50 грн, залежно від розміру.

Також зараз популярні квіти:

  • Проліски. Маленький букетик первоцвітів коштує 100 грн.
  • Крокуси. За 150 горщик.
  • Мімоза. 150-50 букет.
  • Нарциси. 150 маленький горщик.
  • Примула. 200 грн горщик.
  • Іриси. За 150 штуку.

І куди ж без троянд. Адже у багатьох жінок вони улюблені квіти, незалежно від пори року та свята. Зараз вони продаються по 100, 150 грн за штуку, залежно від розміру.

Окрім живих квітів, на Європейській площі продаються троянди в ковпаку, що світяться. Ціна – 249 рози. Є і іграшки ручної роботи – 250-500 грн, популярні гуси по 300-900 грн.

Джерело: 056.ua