«Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде

Пляжний сезон у Дніпрі цьогоріч не розпочнеться. Таке рішення ухвалили на міській комісії з питань техногенно-екологчіної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Заступниця директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Анастасія Петренчук повідомила, що офіційно цього року не будуть відкриті міські пляжі. На балансі департаменту парків та рекреацій Дніпровської міської ради є три офіційні пляжі: Мануйлівський, пляж на Монастирському острові та Придніпровський.

"На кожному з них ми чіпляємо таблички, на яких є попередження, що купатись заборонено. Але, незалежно від того, що пляжний сезон не відкривається, ми за санітарними нормами (дотримуючись Закону України) маємо навести лад на наших пляжах. Щомісяця братимемо проби води. Також прочищуватимемо дно акваторії річки. Наводитимемо лад на території наших пляжів", — розповіла Анастасія Петренчук.

Нині такі роботи тривають на Мануйлівському пляжі. Тут комунальники вже прибрали гілки, водорості та очерет. Розвісили таблички «Купатись заборонено». Також завдяки спеціальній машині вони просіяли пісок від різного дрібного сміття.

"Уже пофарбували 8 лав та приводимо до ладу роздягальні, фарбуємо їх. Зараз хлопці ремонтують дах на металевому пляжному наметі. Роботи розпочали ще тиждень тому, але через дощі довелось трохи зміститись та продовжити їх лише в понеділок. Але працюємо, аби містянам було комфортно тут прогулюватись", — розповів начальник служби благоустою та утримання КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський» Дніпровської міської ради Роман Міроненко.

Чергова по місту перевірила, як тривають роботи у парку Сагайдак. Його продовжують оновлювати після зими.

"Ми приводимо до ладу елементи благоустрою в парку: вже відремонтували та пофарбували 40 лав, також пофарбували урни, бордюри вздовж алеї та вазони під клумби. Ремонтуємо і дитячі майданчики, ігрові комплекси, гойдалки. Зараз косимо газон, висаджуємо квіти. Підрізали і кущі лаванди. Поливаємо все це та підживлюємо добривами", — додав Роман Міроненко.

Також комунальники вже завершують вкладання пішохідної доріжки, яку вони роблять власними силами без залучення міських коштів: самостійно закуповують цемент та заливають його у форми.

"Цей парк нині активно готується і до нашого конкурсу, який цьогоріч ми проводитимемо вдруге. Це конкурс на найкращий парк Дніпра 2024. Нагадаємо, торік першість посів сквер Усачова, тож цьогоріч за положенням він вже не братиме участь. Очікуємо, що директори наших комунальних підприємств подадуть у цілому близько 8 конкурсантів. І на початку травня ми оголосимо про старт", — розповіла Анастасія Петренчук.

Дізнатись, які саме парки братимуть участь у конкурсі, а також проголосувати за улюблену зелену зону можна на сторінці у фейсбуці департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради https://www.facebook.com/dmr.parks

Джерело: 056.ua