Геомагнітна обстановка у Дніпрі: чого очікувати від сонячної активності 18-20 березня

18 та 19 березня очікується слабка сонячна активність з К-індексом 2 (зелений рівень). Метеозалежні люди можуть бути спокійні, адже вона відповідає спокійній геомагнітній обстановці.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Однак 20 березня активність збільшиться до К-індексу 5 (червоний рівень), що відповідає потужній магнітній бурі. Ця магнітна буря може мати важливе значення для людей із хронічними захворюваннями: викликати сильні головні болі у метеочутливих людей, погіршення зору та слуху, підвищену дратівливість та порушення емоційної рівноваги. Особливу увагу на своє самопочуття слід звернути людям із хронічними захворюваннями, оскільки можливі їх загострення, тому важливо мати при собі необхідні ліки для полегшення стану.

Щоб магнітні бурі не нашкодили здоров'ю, дотримуйтеся правил здорового способу життя в небезпечні дні:

  • Пийте більше води – не менше 1,5 л рідини на добу.
  • Більше часу проводьте на свіжому повітрі та регулярно провітрюйте кімнату.
  • Їжте менше смажених, жирних, гострих і солоних продуктів, але більше овочів, зелені, риби, горіхів.
  • Зменшіть вживання кави, алкоголю, енергетиків, постарайтеся викурювати менше сигарет.
  • Займіться зарядкою.
  • Постарайтеся менше нервувати, виключіть із життя джерела стресу і не беріть участі в конфліктах.

Якщо самопочуття сильно погіршилося, то обов'язково зверніться до лікаря. За ознаки магнітної бурі можуть бути прийняті симптоми інших захворювань.

Зазначимо, що у березні Сонце буде не надто активне. 22 числа — буде одноденна слабка магнітна буря. 26-28 березня — активність Сонця в перший день буде слабкою, а потім посилиться.

Джерело: 056.ua