Довелося врятували, але не всіх: в житлових приміщеннях Дніпропетровщини почастішали пожежі

З початком морозної погоди на Дніпропетровщині почастішала кількість пожеж в житлових приміщеннях. Намагаючись зігрітися, люди часто порушують правила безпеки, проявляють неуважність. На жаль, деяким це коштує життя.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Вчора рятувальники мали три виїзди на гасіння пожеж де були постраждалі.

Ліквідуючи займання у квартирі, надзвичайники виявили тіло загиблого чоловіка

О 15:54 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в одному з помешкань п’ятиповерхового житлового будинку, розташованого на вулиці Дружби міста Нікополь.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники встановили, що у квартирі, розташованій на другому поверсі будинку, горить домашнє майно на площі 20 кв.м. Пожежу ліквідовано о 16:44.

Всередині помешкання надзвичайники виявили тіло загиблого чоловіка, 1973 року народження. До гасіння займання залучено 13 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України в області.

На пожежі вогнеборці врятували чоловіка

О 16:54 рятувальники отримали повідомлення про пожежу у багатоповерховому будинку, розташованому на вулиці Героїв Маріуполя Тернівського району міста Кривий Ріг.

Прибувши за вказаною адресою вогнеборці встановили, що у квартирі, розташованій на четвертому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку, горить домашнє майно на площі 6 кв.м.

Із задимленої оселі надзвичайники вивели на свіже повітря чоловіка, 1948 року народження. Медичними працівниками врятованого мешканця направлено до лікувального закладу із попереднім діагнозом: отруєння продуктами горіння. Займання ліквідовано о 17:22.

До гасіння пожежі залучено 10 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України в області.

На пожежі постраждало 2 людини

О 19:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Осипенко села Карабинівка Межиріцької сільської територіальної громади Павлоградського району.

Прибувши на місце вогнеборці встановили, що займання в одноповерховому житловому будинку. Горіли речі домашнього вжитку всередині будинку на площі 20 кв. м. Пожежу ліквідовано о 21:38.

На пожежі постраждало 2 людини. Госпіталізовані працівниками екстреної медичної допомоги з опіками верхніх кінцівок та тулуба до лікарні.

До гасіння пожежі залучено 7 рятувальників та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області та місцевої пожежної команди села Межиріч.

Рятувальники поділилися порадами та правилами пожежної безпеки. Ознайомтеся з ними, аби не сталося біди.

"Необережне поводження з вогнем може наробити багато біди. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки. Бережіть себе та близьких!", – зазначають рятувальники.

Правила безпеки:

  • Не варто використовувати для обігріву приміщень несертифіковані й саморобні нагрівальні прилади та газові кухонні плити.
  • У разі використання обігрівальних приладів потрібно прослідкувати, щоб вони були встановлені таким чином, аби уникнути перекидання та обмежити доступ дітей до цих приладів.
  • Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м.
  • Не можна залишати без нагляду увімкнені в електромережу телевізори, праски, електрообігрівачі.
  • Не варто застосувати саморобні некалібровані плавкі вставки в запобіжниках електричного струму.
  • Варто тримати запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недосяжних для них місцях.

Також зверніть увагу на наступні правила пожежної безпеки в зимовий період:

  • Не допускайте перегріву печей.
  • Слідкуйте, щоб в стінах печей і димарів не було тріщин.
  • Протягом опалювального періоду слід очищати димоходи.
  • На підлозі з горючих матеріалів, перед топковими дверцятами, прибийте металевий лист розміром 50х70 см.
  • Не користуйтеся для розпалу печей легкозаймистими рідинами.
  • Не залишайте прилади, що топляться, без нагляду.

Джерело: 056.ua