Чи передбачається додаткова кількість блокпостів по Україні: відповідь поліції

У столиці України правоохоронці проводять безпекові навчання. У зв'язку з цим розгорнули тимчасові блокпости, де перевіряють транспорт і документи.

Про це повідомив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв під час брифінгу у Media Center Ukraine – Ukrinform, передає сайт 056.

За його словами, розгортання додаткових блокпостів по Україні не планується. А щодо мобільних груп, які реагують на правопорушення громадян, рішення приймають військові адміністрації.

"В цілому в нас і так достатньо по країні блокпостів, які вже протягом вже майже двох років виставлені з урахуванням усіх під'їзних шляхів. Тому додаткова кількість блокпостів не передбачена. Достатньо тієї, яка є", – сказав Ахрамєєв.

Щодо мобільних блокпостів, він зазначив, що це питання до військових адміністрацій.

"Ми працюємо із Силами оборони і якщо є такі плани, то будемо разом працювати, реалізовувати", – додав начальника Департаменту.

Зазначимо, що безпекові заходи у Київській області посилюються відсьогодні. Таке рішення пояснив голова КОВА Руслан Кравченко.

"З 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року посилюємо контрдиверсійні та безпекові заходи в області. Рішення ухвалили на раді оборони Київщини, бо розуміємо, що ворог під час новорічних свят може вдаватися до нових провокацій.

Заходи проводитимуться за участі СБУ, Національної поліції, Нацгвардії та 114 окремої бригади територіальної оборони.

По всій Київщині збільшуємо кількість блокпостів. Ретельній перевірці підлягатимуть місця найбільшого скупчення людей: торгові центри, супермаркети, вокзали, медичні заклади тощо.

Така робота також сприятиме розшуковим заходам. За даними поліції, через здійснення різного роду кримінальних та адміністративних правопорушень в розшуку перебувають понад 11 тис. осіб.

Тож прошу кожного мешканця Київщини, а також гостей області з розумінням ставитися до посилених безпекових заходів та можливої зупинки автотранспорту на блокпостах. Також нагадую про необхідність при собі мати документи, які посвідчують особу.

Крім того, закликаю всіх бути пильними. Якщо бачите, що хтось робить фото чи відеофіксацію об’єктів оборонної чи критичної інфраструктури, не забувайте повідомляти про це правоохоронців.

Безпека регіону і держави – наша спільна відповідальність. Тож робимо все, щоб кожна людина почувалася захищеною", – написав він.

Джерело: 056.ua