Авто з гучномовцями та посилення режиму енергетиків: у Дніпрі готуються до негоди, яка може бути з “сюрпризами”

7-9 січня в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни. Воно може принести мороз, ожеледицю та заметілі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області та Дніпро ОВА.

Удень 7 січня та протягом доби 8 січня Дніпропетровській області значний сніг (приріст снігового покриву до 30 см). Пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети; на дорогах – ожеледиця. Упродовж 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу.

Рятувальники зазначили, що такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення.

"Додати проблем може спробувати й ворог. Бо досі мріє максимально ускладнити життя мирних. Тож наша задача – 100% готовності", – написав голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

Для цього зібрали об’єднане засідання "Ради оборони та обласної комісії з надзвичайних ситуацій". Узгодили, як діятиме кожен.

"На озброєнні надзвичайників і «екстренки» – повнопривідні машини. Аби за будь-яких умов дістатися до людей. У комунальних підприємств та медзакладів під рукою понад 1500 генераторів. Щоб працювати попри перебої зі світлом. Поліціянти передбачили додаткові наряди.

А ще сотні авто з гучномовцями. За необхідності через них сповіщатимуть про загрози. Скеровуватимуть мешканців й до Пунктів незламності. Їх в регіоні більш ніж 1300. У посиленому режимі і аварійні бригади енергетиків. Впевнений – прорвемося!", – розповів очільник області.

Джерело: 056.ua