20 днів у Маріуполі, Дюна 4, Панда Кунг-Фу та Кіт&Пес: які фільми показують кінотеатри Дніпра

За кінотеатрами ховається особлива атмосфера, яка приваблює як любителів кіношедеврів, так і просто шукачів відпочинку. Коли настають вихідні, а з ними й довгоочікувана можливість поринути в кіносвіт (звичайно, якщо тривога не завадить).

Редакція сайту 056 розкаже, що можна подивитися в кінотеатрах Дніпра 15 та 16 березня і скільки коштують квитки.

20 днів у Маріуполі

Початок повномасштабного вторгнення вони зустріли у Маріуполі – відеожурналіст Associated Press Мстислав Чернов разом зі своїми колегами Василиною Степаненко та фотографом Євгеном Малолєткою. Попри усі розмови та чутки, до такого розвитку подій люди не були готові. Шок від жорстокості, з якою росіяни руйнували не лише будинки, а й долі безлічі маріупольців, журналісти пережили разом з усіма. На 21-й день після початку вторгнення їм вдалося виїхати через гуманітарний коридор. Відтоді у Маріуполі немає жодного журналіста.

Мост-Кіно: 130 грн. Даффі Мультиплекс: 140-240 грн. Караван Мультиплекс: 130-230 грн. Планета Кіно: 140-240 грн

Дюна: Частина друга

«Дюна: Частина друга» розкаже про міфічну подорож Пола Атріда та фременів на шляху помсти заколотникам, які знищили його родину. Між коханням усього свого життя та долею відомого всесвіту він обирає боротьбу проти жахливого майбутнього, яке лиш він може передбачити.

В ролях: Тімоті Шаламе («Вонка», «Інтерстеллар»), Зендея («Людина-павук: Додому шляху нема»), Ребекка Ферґюсон («Місія неможлива: Розплата»), Джош Бролін, Остін Батлер, Флоренс П‘ю, Дейв Батіста, Крістофер Вокен, Стівен Маккінлі Гендерсон, Леа Сейду, Стелл.

Мост-Кіно: 120-450 грн. Дафі Мультиплекс: 140-250 грн. Планета Кіно: 140-240 грн. Караван Мультиплекс: 110-240 грн. Дафі: 230-260 грн

Закляття. Царство темряви

Подруга Сема починає дуже дивно поводитися. Вона каже, що її переслідує якась потойбічна істота. Після її зникнення Сем з'ясовує, що це істота, яка набуває сили, харчуючись чужими образами. Тепер, щоб закляття не впало на неї саму, Сему треба з'ясувати, що мучило її подругу.

В ролях: Меган Сурі, Неру Баджва, Мохана Крішнан, Вік Сахай, Ґейдж Марш, Джаред Аджер-Фостер, Бетті Гебріел, Беатріс Кітсос.

Планета Кіно: 140-250 грн.

Заручники острова

Трилер та драма «Заручники острова» – це екранізація роману французької письменниці та морячки Ізабель Отісьє. Вона є першою жінкою в світі, яка здійснила кругосвітню подорож наодинці. Книга вийшла друком у 2015 році. У 2021 мали розпочатися зйомки фільму. Тоді передбачалося, що головні ролі виконають Джейк Джилленхол та Ванеса Кірбі. Через непорозуміння на знімальному майданчику між режисером та Джилленхолом роботу над проектом призупинили. Повернулися до фільму через рік, запросивши французьких акторів. Знімали здебільшого у Ісландії.

В ролях: Жиль Лелюш, Мелані Тьєррі.

ТРК Караван: 140-240 грн

Кіт & Пес: Шалена пригода

Коти та собаки, як відомо, рідко ладнають. Але цій парочці доведеться діяти спільно, щоб повернутися до своїх господарів та затишного життя улюблених домашніх вихованців. Через безглуздий випадок вони загубилися в аеропорту, і тепер «найкращим ворогам» доведеться вирушити в небезпечну, але захоплюючу подорож. А тим часом їхні господарі — зірка соціальних мереж та професійний злодій об'єднаються, щоб відшукати своїх улюбленців.

В ролях: Рем Керісі, Франк Дюбоск, Філіпп Лашо, Віктор Артус Соларо

Міст-Кіно: 120 грн. Дафі Мультиплекс: 120-220 грн. Караван Мультиплекс: 110-210 грн.

Одружитися знов

Ален та Діана понад 30 років прожили у шлюбі. Їхній син Мало саме поїхав на навчання до Японії, тож кращого часу аби насолодитися одне одним в них давно не було. Алан помічає, що дружина не поділяє його ентузіазму щодо перспектив проводити більше часу разом. Вона давно розчарувалась у стосунках, до того ж нудиться на нецікавій роботі. Подружжя вирішило розійтися. Діана швидко завела нові стосунки з молодшим колегою Стефаном. Однак не все в них складається так, як уявляла Діана. Тим часом Ален, який не планував шукати собі когось, дуже швидко й легко будує взаємини з різними жінками.

В ролях: Філіпп Лефевр, Даніель Купаро, Марія Пурше, Юан Вера.

Планета Кіно: 140-240 грн.

Панда Кунг-Фу 4

Пригодницький бойовик є четвертим внеском у франшизу та прямим продовженням однойменного фільму, що вийшов у 2018 році. Про те, що ця історія може розростися до шести фільмів вперше заговорили ще у 2010 році. Вихід четвертої частини анонсували у 2022 році. Тоді ж творці наголосили, що сюжетна лінія зосередиться на особистості головного героя, всесвіт розшириться і з’являться нові персонажі. Відомо, що проект стане одним з двох останніх, знятий повністю на потужностях студії DreamWorks Animation.

Караван Мультиплекс: 110-240 грн. Мост-Кіно: 130-450 грн. Дафі: 120-250 грн

Переліт

Голова сімейства крижнів Мак переконаний, що у світі немає кращого місця, ніж затишний ставок, на якому вони живуть. Його дружина Пем іншої думки. Вона точно знає, що є місця набагато цікавіші і не готова марнувати своє життя дивлячись щодня на одні й ті самі дерева біля води. Та й діти мають побачити світ. Вона переконує Мака вирушити у далеку подорож до Ямайки. Дорогою їм належить перетнути Нью-Йорк, де вони зустрінуть нових.

Мост-Кіно – 3D: 120-350 грн.

Прокляття Беґхед

Заговорив з мерцем. Плати ціну. Новий хоррор від творців “Воно”. Юна Айріс отримує в спадок від батька будівлю колишнього паба та відкриває страшний секрет – у будівлі живе сутність, яку називають Беґхед. Вона дає можливість поговорити з мертвим, але лише 2 хвилини. Живі вважають, що можуть контролювати створіння, але за все доведеться платити свою ціну…

В ролях: Фрея Аллан, Джеремі Ірвін, Пітер Муллан, Нед Деннегі, Саффрон Берроуз, Свенья Юнґ.

Мост-Кіно: 150-450 грн.

Смак свободи

Молода дівчина-кухар втрачає роботу, бо її висока кухня нікому не потрібна у придорожному кафе. Вона тікає до Львова аби нарешті стати шефом у ресторані європейської кухні. Та унікальна знахідка – книжка забутої легенди української кухні Ольги Франко, змінює її життя назавжди.

В ролях: Ірина Кудашова, Ірма Вітовська, Костянтин Темляк, Томаш Собчак, Тетяна Малкова, Римма Зюбіна, Віктор Стороженко, Вадим Куценок, Діана Кузьмінова, Світлана Золотько, Павло Лі.

Дафі: 120-220 грн. Караван: 130-230 грн. Планета Кіно: 140-240 грн.

Уявний друг

Джессіка разом з родиною повертається у дім свого дитинства. Стіни, що дарували колись їй щастя, мають стати новою затишною оселею для неї та її дітей. Наймолодша дівчинка Еліс, донька її чоловіка, знайшла старого ведмедика Чонкі, який колись належав Джессіці. Дуже швидко плюшева іграшка стала найкращим другом дитини. Вигадки дівчинки, які спершу здавалися Джессіці милими, набувають усе більш загрозливих рис. Жінка навіть звертається до фахівців аби розібратися у дивній поведінці дитини. Однак усі виявляються безсилі перед сутністю, яка ховається у іграшці.

В ролях: ДеВанда Вайз, Том Пейн, Вероніка Фалькон, Бетті Баклі, Пайпер Браун.

Дафі Мультиплекс: 150-250 грн. Караван: 130-240 грн. Планета Кіно: 140-240 грн.

Я – капітан

Сага про двох підлітків, які мріють стати зірками репу в Європі та потрапити на MTV. Зібравши необхідну суму грошей, вони втікають з дому та відправляються у далеку та небезпечну подорож. Ця подорож зриває рожеві окуляри і показує хлопцям світ таким, який він є насправді: брудний, жорстокий, злий та несправедливий. І щоб вижити, та змінити щось на краще, треба не заплющувати очі, а діяти!

В ролях: Сейду Сарр, Мустафа Фалль, Ісака Савадого, Ішем Якубі, Мамаду Сані.

Караван: 140-240 грн. Планета Кіно: 140-240 грн.

Я, «Побєда» і Берлін

Пригодницьку комедію «Я, «Побєда» і Берлін» зняли за мотивами однойменної повісті Кузьми Скрябіна. Твір вийшов друком у 2006 році. 2008 року з’явилася аудіо книга, яку начитав сам автор. У серпні 2020 року компанія StarMedia за підтримки Держкіно розпочала роботу над зйомками повнометражного фільму. Режисером стала Ольга Ряшина («Секс і нічого особистого»). Понад півроку обирали актора на головну роль. Творці наголошують, що це не документальний фільм-біографія, а художній твір. Знімали у Львові, Києві та Берліні. У фільмі прозвучать кавери на відомі пісні Кузьми.

В ролях: Іван Бліндар, Марія Стопник, Володимир Гева.

Мост-Кіно: 150 грн. Дафі: 120-250 грн. Планета Кіно: 140-240 грн. Караван: 110-240 грн

Джерело: 056.ua