Полицейские Германии предоставили Украине данные всех пользователей гидры. В следствии чего начались задержания как пользователей так и организаторов.

Германия предоставила украинским правоохранителям доступ к материалам следствия, которые удалось получить благодаря аресту в Европе маркетплейса по продаже запрещенных препаратов «Гидра». Первые задержанные в Украине уже согласились сотрудничать со следствием.

Читати далі

Взаємодія Кам’янської міськради та органів з питань пробації дозволило заощадити 137 тис. грн бюджетних коштів

2 лютого у Кам’янській міській раді відбулась робоча зустріч начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та запобіганню корупції Ігоря Лушпая з керівництвом уповноважених органів з питань пробації. Під час зустрічі були обговорені питання взаємодії місцевої влади та органів пробації Кам’янського.

Читати далі

Нападению Муниципальной варты города подверглись журналисты телеканалов ОТВ и D1, заявляют медиа

В Днепре при демонтаже рекламных конструкций 2 июля избили журналистов телеканала ОТВ и D1. Об этом говорится в заявлении ОТВ.
По их данным, нападение на работников СМИ на пересечении проспекта Пушкина и ул. Савченко совершили представители Мунципальной варты, подчиняющейся мэру города, Борису Филатову. Журналисты заявляют, что работники КП доказательств законности решения о демонтаже рекламных конструкций им не предоставили.
Отмечается, что работники Муниципальной варты применяли физическую силу к обычным гражданам и повредили несколько автомобилей.Журналисты утверждают, что на месте потасовки находились сотрудники Нацполиции, но они не вмешивались в ситуацию, а некоторые снимали происходящее на телефон. Также сообщается, что силовики применяли газовые баллончики, ножи и огнестрельное оружие. Минимум трех человек ранили. Журналист телеканала ОТВ Игорь Гутник был жестоко избит и госпитализирован.
По его словам, сначала силовики просто спросили его о цели пребывания на месте событий, а потом “напали на меня и отобрали камеру, которой я снимал сюжет”. “Бросили ее на асфальт. Схватили меня за руки и начали кричать “На колени!”. Против них я физически сопротивляться не мог, меня повалили на землю и начали бить руками и ногами по туловищу и лицу…” – рассказал пострадавший журналист.
Также сообщается, что охранники уничтожили технику журналистов ОТВ и напали на сотрудников телеканала D1. Отмечается, что свою работу продолжал только муниципальный канал Днепр TV. Журналисты телеканала ОТВ уже обратились к президенту Владимиру Зеленскому, а также министру МВД Арсену Авакову с призывом отреагировать на нарушение свободы слова и произвол мэра Филатова. По материалам Корреспондент.net
Читати далі

Екс-губернатору Запоріжжя оголосили підозру через декларацію

Колишньому очільнику однієї з Обласних державних адміністрації повідомили про підозру у неподанні декларації та декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, не називаючи ім’я підозрюваного.

Зазначається, що 9 липня прокурори САП погодили, а детективи Національного антикорупційного бюро оголосили чиновнику підозру.

Слідство стверджує, що він не подав декларацію за 2015 рік та вніс недостовірні дані до декларацій за 2016 та 2017 роки.

За даними джерел “Української правди” в антикорупційних органах, йдеться про екс-очільника Запорізької області Костянтина Бриля.

“Чиновник у деклараціях за 2016 та 2017 роки не вказав майно, а саме: об’єкти нерухомості, у тому числі земельну ділянку, автомобілі, а також доходи та корпоративні права, на загальну суму майже 35 млн грн та 8 млн грн відповідно”, – зазначається в офіційному повідомленні САП.

Екс-губернатор не з’явився на виклик детективів НАБУ та не перебуває за місцем проживання, тому повідомлення про підозру йому направили поштою.

Нагадаємо:

  • У 2017 році антикорупційна комісія при ОДА підписала протокол з рішенням направити його в Генпрокуратуру, САП и НАЗК про незаконне збагачення Костянтина Бриля. У ньому зазначалося, що виявлені статки не відповідають задекларованим прибуткам губернатора Запоріжжя.
  • Сам Бриль пізніше скасував цю комісію, в якій розповіли про його незаконне збагачення.
  • У 2018 році журналісти дізнались, що Бриль не вказав у декларації Range Rover і 4 Mercedes, а також не відобразив чималі витрати на закордонні подорожі.
  • Читати далі

    У Кам’янському підірвали редакцію газети

    Вчора, 10 липня, в місті Кам’янське у редакцію газети “Событие” кинули гранату. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на “Днепр. Главное“.

    Від вибуху загорілося приміщення редакції, а вибуховою хвилею винесло міжкімнатні двері так, що ними пробило стіну. Журналісти в цей час перебували в іншому приміщенні і не постраждали.

    На місці працювали представники поліції, СБУ, вибухотехніки і рятувальники. Поруч із місцем злочину знайдена балаклава для приховування особи та інші предмети, які говорять про сплановані дії злочинців.

    У редакції пов’язують напад із професійною діяльністю і, конкретно, критикою мера міста Кам’янське Андрія Білоусова. Про це заявила головний редактор газети Олена Міхолажина. Зокрема, журналісти видання вважають, що це пов’язано з виходом у новому номері газети статті про неправомірне встановлення мером прихованих засобів фото- і відеоспостереження за працівниками міської ради, яке було виявлено 5 липня і задокументовано поліцією у відділі реклами міськради.

    Автор: Іван МУРАХА

    За метеріалами dniprograd.org

    Читати далі

    В Каменском за критику власти подорвали редакцию издания

    Во вторник, 10 июля 2018, в 16:55 в городе Каменское (Днепропетровская область) в редакцию газеты «Событие» бросили гранату. От взрыва загорелось помещение редакции, а взрывной волной вынесло межкомнатные двери так, что ими пробило стену. По счастливой случайности, журналисты в это время находились в другом помещении и не пострадали.

    Об этом сообщает интернет-издание “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.

    В настоящее время на месте работают представители полиции, СБУ, взрывотехники и спасатели. Рядом с местом преступления найдена балаклава для скрытия лица и другие предметы, которые говорят о спланированных действиях преступников.

    В редакции связывают нападение с профессиональной деятельностью и конкретно критикой мэра города Каменское Андрея Белоусова. Об этом заявила главный редактор газеты Елена Михолажина. Журналисты предполагают, что это сделано его людьми. В частности, журналисты издания считают, что это связано с выходом в новом номере газеты статьи о неправомерной установке мэром скрытых средств фото и видео слежения за работниками городского совета, которое было выявлено 5 июля и задокументировано полицией в отделе рекламы горсовета.

    В среду журналисты издания передадут информацию о теракте Директору представительства Freedom House в Украине Метью Шаафу, Мониторинговой миссии ООН по правам человека в Украине, а также Главе Национального союза журналистов Сергею Томиленко.

    Глава Днепропетровской областной организации союза журналистов Алексей Ковальчук в свою очередь уже выразил обеспокоенность произошедшим и призвал правоохранителей обеспечить объективное расследование, а также поиск и наказание преступников.


    http://dneprnews.net/wp-admin/media-upload.php?post_id=13222&type=image&TB_iframe=1

    По материалам glavnoe.dp.ua

    Читати далі

    На взятке попались работники Управления патрульной полиции Днепропетровщины

    Сотрудники военной прокуратуры задокументировали факт вымогательства и получения командиром роты батальона и полицейским этого же батальона Управления патрульной полиции в Днепропетровской области ДПП Нацполиции Украины неправомерной выгоды в сумме 2000 гривен.

    Об этом сообщает Интернет-издание «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» со ссылкой на пресс-службу военной прокуратуры Южного региона Украины.

    Указанные денежные средства старший лейтенант и старший сержант полиции требовали от участника дорожного движения за совершение действий в интересах последнего с использованием предоставленного им служебного положения, а именно не составление протокола об административном правонарушении ПДД.

    Кроме этого, полицейские передали неправомерную выгоду в сумме 800 грн инспектору отдела мониторинга управления патрульной полиции за не прекращение их преступной деятельности.

    Во вторник, 26.06.2018, указанные правоохранители были задержаны в порядке ст. 208 УПК Украины по подозрению в совершении уголовных преступлений, предусмотренных ч. 3 ст. 368 и ч. 3 ст. 369 УК Украины.

    Сейчас проводятся первоочередные следственные действия.

    Военной прокуратурой Днепропетровского гарнизона задержанным лицам готовится сообщение о подозрении в совершении коррупционных уголовных правонарушений и ходатайство в суд об избрании меры пресечения.

    Досудебное расследование продолжается.

    Читати далі

    В Кривом Роге грабителя выследили по следам на снегу

    грабитель следы на снегу.jpg
    В Кривом Роге полицейские выследили грабителя по следам на снегу.

    Как сообщает пресс-служба ГУНП в Днепропетровской области, ночь с 16 на 17 января в полицию поступило сообщение, что неизвестный выхватил из рук местного жителя мобильный телефон и скрылся с места преступления.

    На место происшествия прибыли оперативники Терновского отделения полиции. 4️⃣️2️⃣️-летний мужчина не запомнил приметы вора. Но оперативники меньше чем за час выследили грабителя по следам на снегу, которые он оставил, уходя с места преступления. Похищенный мобильный телефон полицейские изъяли и вернули владельцу.

    30-летний ранее судимый горожанин признался правоохранителям в ограблении. Сейчас следователи устанавливают все обстоятельства дела и проверяют его причастность к аналогичным преступлениям.

    В действиях злоумышленника усматриваются признаки преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 186 УК Украины (Грабеж). Санкция статьи предусматривает наказание в виде лишения свободы до 4 лет.

    Читати далі

    Біля скандальної АЗС на Ревуцького поліція застосувала силу до жінок.

    Поблизу скандального будівництва АЗС на перетині вулиць Ревуцького та Анни Ахматової у Києві між правоохоронцями і активістами відбулася сутичка, під час якої поліція застосувала силу до жінок.
    Про це повідомляє прес-служба столичного Об’єднання “Самопоміч”.

    Як видно з відео, поліцейські штовхали жінок, лаялися і розпилювали проти них сльозогінний газ.

    Повідомляється, що 27 вересня поблизу місця незаконного будівництва АЗС розпочалися нові будівельні роботи.

    Поліцейський штовхає жінку

    Зокрема, працювала техніка – на місці, де недавно місцеві мешканці посадили дерева, почали викопувати вигрібну яму під каналізацію.
    Місцеві мешканці, які вже давно вимагають місцеву владу зупинити небезпечне будівництво, вийшли на територію з протестом та наткнулися на опір правоохоронців, які охороняли техніку.

    У результаті сутичок місцевій активістці зламали палець на руці.

    Одного з активістів затримали і доставили до відділку.

    За даними поліції, у сутичках постраждав один правоохоронець.

    Поліцейський розпилює сльозогінний газ

    Як повідомила речник Дарницького управління поліції Києва Інна Гамалій, наразі ситуація на Ревуцького спокійна.

    “Зараз там ситуація спокійна. Там було 2 патрульні машини і 20 наших поліцейських, які охороняли громадській порядок”, – сказала Гамалій.

    Вона не змогла пояснити, чим обумовлена така кількість правоохоронців на Ревуцького.

    “Там були активісти. Щоб забезпечити охорону громадського порядку, щоб не допустити серйознішого протистояння. Наші поліцейські нікого не били, газ не розпилювали. Активіста, який облив зеленкою патрульних, затримали. Він дав пояснення”, – сказала Гамалій.

    За її словами правоохоронці мають намір кваліфікувати дану подію за статтею 296 (Хуліганство).

    У прес-службі Патрульної поліції не змогли прокоментувати події на Ревуцького, але запевнили, що відео, де видно застосування сили і спецзасобів патрульними до місцевих мешканців бачили і вживатимуть заходів.

    “По самій події прокоментувати поки не можемо. Але про подію знаємо. По застосуванню сили і газу буде проводитися перевірка обов’язково. Перевірять правомірність застосування сили у будь-якому випадку”, – повідомила представник прес-служби Яна.

    Як відомо, увечері 9 серпня протестувальники проти будівництва автозаправної станції перекрили рух і побудували барикади на вулиці Ревуцького в Дарницькому районі Києва.

    Через це автобуси №17 та №18 змінили маршрут руху.

    Згодом місцевий житель Павло Тихий написав у facebook, що проїжджу частину на вулиці Ревуцького перекрили тітушки.

    Станом на 14 серпня блокування руху тривало. Місцеві активісти повідомляли, що тривали і роботи з будівництва АЗС.

    За фактом незаконного будівництва АЗС відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 356 (самоправство) КК України, в межах якого до суду скеровано клопотання про арешт майна та заборону будівництва на цій ділянці.

    Столична прокуратура через суд вимагає знесення автозаправної станції, яку приватне товариство самочинно збудувало на перетині вулиць Ревуцького та Анни Ахматової.

    Ірина Балачук, “Українська правда”

    Читати далі