Зменшення допомоги для ВПО не буде – Володимир Зеленський

На підсумковій пресконференції 2023 року Президент України Володимир Зеленський висловив обіцянку щодо продовження невпинної допомоги внутрішньо переміщеним особам. У своєму зверненні він зазначив, що зменшення виплат для ВПО не буде і наголосив на важливості продовження підтримки цієї категорії населення.

Що відомо

В Україні щомісячні виплати отримують 2,6 мільйона переселенців. За словами Володимира Зеленського, розрахунки та плани щодо допомоги будуть повністю визначені до кінця року.

Що стосується допомоги переселенцям – зменшення не буде. Що стосується збільшення – не можу поки що підтвердити через усі ці виклики, пов’язані зі збільшенням оборонного бюджету, тому не можу вам сказати, як будемо працювати з видатками, – заявив Зеленський.

Президент також розповів, що уряд наразі працює над програмами підтримки переселенців, які включають в себе кредитну, іпотечну та бізнес-підтримку.

Усе це обов’язково економічна команда повинна напрацювати. Це буде, – додав він.

Варто відзначити, що 19 грудня Кабінет Міністрів України виділив понад 20 мільйонів гривень на компенсації за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб у закладах і установах.

Джерело: 5692.com.ua