Збивав ворожі дрони на Херсонщині: поліцейського з Кам’янського нагородили “Знаком пошани”

Олександра Камишного, поліцейського відділу реагування патрульної поліції Кам’янського РУП, нагородили нагрудним "Знаком пошани" за відданість присязі, сміливість і силу духу. Про це повідомили на сайті ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області.

Олександр Камишний майже 9 місяців служив у складі зведеного загону поліції на Херсонщині, допомагаючи колегам на півдні документувати наслідки ворожих обстрілів, а також здійснювати евакуацію людей і надавати допомогу пораненим.

Одним із завдань Олександра, зокрема, було приземлювати та знищувати ворожі БПЛА з боєприпасами. Як зазначили в поліції, завдяки реакції та влучності правоохоронця, його антидронова рушниця завадила значній кількості російських безпілотників долетіти до цілі.

Почули, як щось летить, згодом вже і побачили дрон, який швидко наближався. Тут потрібно було діяти миттєво – зорієнтувалися й відкрили вогонь… Безпілотник змінив траєкторію та впав метрів за 50 від нас. Ми перебували на ділянці, відносно далекій від людей і будівель, тому під час знищення дронів не наражали на небезпеку цивільних, – ділиться поліцейський згадкою про перший знищений ворожий дрон.

Варто зазначити, що, окрім виконання безпосередніх завдань, Олександр Камишний разом із колегами мусив постійно бути насторожі й контролювати ситуацію навколо. Адже ворог безперестанно стежив з дронів за українськими поліцейськими й не полишав спроб "вполювати" їх. Зокрема, часто атакував службові автомобілі.

З листопада минулого року Олександр Камишний несе службу в рідному місті – Кам'янському. Однак, як зазначив сам правоохоронець, він досі знаходиться під враженням від побаченого на деокупованих територіях.

Замість дерев – вугілля. Поля та посадки, заміновані ворогом. Покинуті та голодні тварини на вулицях. Постійні обстріли та вибухи. Поряд з цим – сильні та незламні херсонці, які пережили окупацію та мужньо тримаються зараз. Люди вселяли віру та щодня надихали мене, – розповів поліцейський.

Джерело: 5692.com.ua