Які вживані авто найчастіше купують українці: найпопулярніші марки та моделі

Попит на вживані автомобілі в Україні продовжує зростати, особливо в кінці 2023 року. За даними експертів Інституту досліджень авторинку, у грудні минулого року українці придбали 95,8 тис. старих автомобілів, що на 12% більше, ніж у той же період 2022 року. Проте, порівняно з листопадом 2023 року, це число зменшилося на 5,9%.

Топ-5 популярних марок в Україні

Лідерство серед найпопулярніших марок вживаних автомобілів тримає німецька компанія Volkswagen. Близько 17% усіх пригнаних авто в Україну у грудні 2023 року належали цьому бренду. Загалом, це 3,9 тисяч автомобілів.

Після Volkswagen на другому місці за популярністю є Audi з результатом 1,9 тис. реєстрацій та часткою 8,2%. На третьому місці розташувався Renault, який здобув 7,8% ринку з 1,8 тис. реєстрацій. Четверте і п'яте місце зайняли Nissan (7,4%, 1,7 тис.) та Skoda (6,2%, 1,4 тис.) відповідно.

Популярні моделі

У лідерах за моделями "свіжопригнаних" легкових автомобілів залишився Volkswagen Golf. Таких авто до України в грудні привезли близько 1,3 тис. штук. На другому місці розташувалася Skoda Octavia з кількістю 899 штук, а на третьому – Volkswagen Passat (760 штук), піднявшись на один рядок порівняно з попереднім місяцем.

Цікаво, що в топ-20 присутні три електромобілі: Nissan Leaf, Tesla Model 3 і Model Y. Експерти вказують на позитивний вплив нульової ставки розмитнення та відсутності збору до Пенсійного фонду при першій реєстрації, що сприяє імпорту електричних автомобілів. Крім того, економія на пальному також відіграє важливу роль у зростанні популярності електричних транспортних засобів.

Джерело: 5692.com.ua