Які автомобілі визнано найнадійнішими у світі: до рейтингу потрапили 5 марок

Одним із головних факторів, які враховують при виборі автомобіля, завжди була його надійність. Це комплексний показник якості авто, який насамперед визначається досконалістю його конструкції та технології виготовлення.

Експерти американського агентства J.D.Power та журналу Consumer Reports опублікували традиційний щорічний рейтинг брендів, які випускають найнадійніші автомобілі в світі.

ТОП-5 найнадійніших марок авто

До топ-5 найнадійніших марок авто в світі увійшли такі машини.

Lexus і Toyota

Ці марки, звичайно, зайняли перші два рядки рейтингу. Їх надійність у Consumer Reports оцінили на 79 та 76 балів зі 100 відповідно. Експерти J.D.Power зазначили, що Lexus минулого року мав 133 проблеми на 100 машин, а Toyota – 168.

Mini

Цей британський бренд, що належить BMW, посів третю сходинку рейтингу. За результатами досліджень, за останнє десятиліття надійність цих машин значно зросла. За версією J.D.Power, минулого року Mini Cooper виявився найнадійнішим компактним спортивним автомобілем у світі. Загальна кількість балів така: 71/100 від Consumer Reports та 170/100 від J.D.Power.

Honda і Acura

Ці марки розташувалися на четвертому і п’ятому місцях відповідно. Прогнозована надійність їхніх автомобілів, за оцінкою Consumer Reports, виявилася абсолютно однаковою: 70 балів зі 100. Водночас за кількістю проблем, зафіксованих J.D.Power під час опитування автовласників, менше надійною виявилася Honda: 205 проти 211 у Acura.

Джерело: 5692.com.ua