Як зберегти свіжість і аромат хлібу до 3 тижнів: спробуйте ці кулінарні трюки

Хліб – один з базових продуктів раціону українців, який купують та їдять практично всі. Він смачний і поживний, має масу корисних властивостей. Важливо пам'ятати, що це ще й продукт, який швидко псується. Черствий і запліснявілий хліб стає дуже небезпечним для здоров'я.

Щоб хліб довше не псувався, не "зацвітав" та не накопичував сторонні запахи, потрібно правильно його зберігати. Кмітливі господині винайшли кілька хитрощів, завдяки яким хліб можна зберігати впродовж трьох тижнів. За допомогою підручних засобів продукт залишатиметься свіжим, м'яким і ароматним,.

Зберігання в хлібниці

Перед тим, як покласти буханець до хлібниці, слід обробити її внутрішні стінки оцтом, завдяки чому знищаться грибки й бактерії. Далі треба обмотати хліб пергаментом у декілька шарів та покласти на зберігання. Замість пергаменту можна використати лляну тканину.

Не варто зберігати разом чорний і білий хліб, оскільки тоді швидко зіпсуються обидва продукти.

Зберігання в холодильнику

Хліб чудово зберігає свіжість в холодильнику, оскільки за низької температури сповільнюється розвиток грибків. Щоб захистити хліб від вбирання вологи та сторонніх запахів, його потрібно попередньо загорнути у пергамент і покласти в герметичний пакет.

Перед вживанням хлібу з холодильника його варто розігріти в мікрохвильовій печі або духовці.

Зберігання в морозилці

Хоча під час зберігання хлібу в морозильній камері він дещо втратить свою м'якість, але не черствітиме впродовж двох місяців. Перед заморожуванням продукт варто нарізати на скибочки та покласти до герметичного пакета.

Коли виникатиме потреба, варто доставати необхідну кількість скибочок і розморожувати їх у мікрохвильовці.

Джерело: 5692.com.ua