“Винятків тут не повинно бути”: міністр назвав категорії чоловіків, яких потрібно мобілізувати

В Україні триває мобілізація, війська потрібно поповнювати свіжими силами. На тлі складної ситуації на фронті, окрім законопроєкту про мобілізацію, також обговорюється можливість мобілізації засуджених.

Своїм баченням щодо того, які категорії ув'язнених можна і треба мобілізовувати, поділився в інтерв'ю РБК-Україна міністр юстиції Денис Малюська.

На думку міністра, в армію варто відправляти засуджених корупціонерів та чоловіків, які мають судимість за скоєння ДТП.

Це є виконанням загального обов'язку кожного громадянина захищати свою державу. І винятків тут не повинно бути. Вони не повинні бути в більш привілейованому становищі, ніж інші, тому що своїм життям вони не ризикують так як це роблять військові, – зазначив чиновник.

За словами Дениса Малюськи, у любителів неправомірної вигоди досить своєрідний патріотизм – "вони жадібні".

У нас країна десятиліттями культивувала корупцію… Безумовно, це треба викорінювати, але я не розумію чому корупціонерів, як і інших, не можна відправляти на війну. Треба, – заявив очільник Мін'юсту.

На його думку, жодної небезпеки для суспільства не буде, якщо на війну також будуть відправлені водії, що стали винуватцями ДТП.

Абсолютна більшість водіїв порушує ПДР…А "ДТПшники", які отримують вирок, вони потрапили у в'язницю часто не тому що вони якось особливо грубо порушували ПДР. А тому що це порушення потягнуло за собою тяжкі наслідки, – аргументує Малюська.

Міністр юстиції наголошує, що засуджені – такі самі громадяни, як і всі інші, і мають виконувати ті ж самі обов'язки. А норма про те, що ці люди не можуть бути мобілізованими, каже Малюська, є застарілою.

Ми лише говоримо про те, щоб надати право ТЦК таких людей забирати. Будуть забирати і дивитись – хтось підходить, хтось не підходить, це вже ТЦК має вирішувати, – сказав він.

Джерело: 5692.com.ua