Відбулася перша післяноворічна сесія Кам’янської міськради

Практично всі питання, озвучені секретарем Кам’янської міської ради Олександром Залевським на передсесійному брифінгу для преси міста, були розглянуті на 40-й сесії Кам’янської міської ради під час засідання 28 лютого 2020р.  Після ретельної роботи у депутатських комісіях, депутати досить швидко ухвалили понад 80 питань порядку денного та підтримали 3 депутатські запити.

Присутні прийняли до відома інформаційні доповіді начальника міського відділу поліції Андрія Пінчука та керівника місцевої прокуратури Михайла Захарова щодо криміногенної ситуації у місті та про результати діяльності Дніпродзержинської місцевої прокуратури у 2019 році.

Після бурхливих обговорень і суперечок громадськими активістами у соцмережах,  народні обранці відповідним рішенням, шляхом приєднання до міської лікарні №9, було ліквідовано як юридичну особу міська дитячу лікарню. Як раніше пояснював секретар міської ради Олександр Залевський, постале питання стосується лише зміни адміністративного підпорядкування, а лікарі та медперсонал працюватимуть у звичному для дітей та мешканців міста режимі.

Депутати надали дозвіл КП «Дніпродзержинське житлове об’єднання»  на реалізацію нерухомого майна в рахунок погашення кредиторських вимог та КП «Тепломережі» на списання комунального майна (обладнання, яке не використовується у виробництві теплової енергії).

Народні обранці затвердили перспективну Програму підтримки громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування міста на 2020-2024 роки, яка передбачає виділення коштів на підтримку федерацій з олімпійських видів спорту – 21 вид спорту на суму 1 мільйон гривень.

Було внесено зміни до міських програм розвитку транспортного комплексу міста Кам’янське та електричного транспорту міста, в рамках виконання яких передбачається придбання в лізинг 30 автобусів та 6 трамваїв. Також КП «КАТП 042802» та КП «Транспорт» було надано дозвіл на укладення договорів фінансового лізингу.

Внесено зміни й до програми децентралізації системи теплопостачання правобережної частини міста. За словами міського голови Андрія Білоусова, обленерго вже цього року завершує модернізацію електромереж Соцміста та Баму і мешканці цих районів матимуть безаварійну подачу електроенергії.

У зв’язку із великим об’ємом робіт в центральній частині міста, пов’язаних із заміною електромереж, планується переведення частини абонентів на індивідуальне опалення, а частину залишити із централізованим опаленням за рахунок будівництва квартальних котелень.

«Питання децентралізації опалення лівобережної частини міста не розглядалось від самого початку. Сьогодні ми не віддаємо в концесію жодного підприємства, а надаємо дозвіл на початок процедури розгляду такої можливості. Відповідна комісія розглядатиме пропозиції інвесторів. Основна вимога – надання якісних послуг теплопостачання та зниження тарифів», – сказав Андрій Білоусов.

Насамкінець депутати підтримали пропозицію своїх колег із фракції ВО «Свобода» Олександра Залевського та Ігоря Максимовича про звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо неприйнятності розміру грошової застави на місцевих виборах.

Окрім цього, на сесії були ухвалені зміни до міського бюджету й програми соціально-економічного та культурного розвитку міста, програми розвитку освіти міста, затверджено Програму розвитку комунального підприємства Кам’янської міської ради «Екосервіс».