В Україні різко потеплішає до +24, проте можливі небезпечні явища: метеорологічний прогноз на вихідні

Останні вихідні березня 2024 року в Україні обіцяють бути дуже теплими, з майже літніми показниками температури повітря. Мешканці всіх регіонів зможуть порадіти довгоочікуваному теплу та сонячній погоді. Дошкулятиме хіба що поривчатий вітер, швидкість якого подекуди вдень сягатиме 12 м/с.

Про детальний прогноз на вихідні 30 й 31 березня розповіли в Укргідрометцентрі, де також попередили українців про небезпечні гідрологічні явища.

Прогноз погоди на 30 березня

У суботу, 30 березня, буде суху, але дещо хмарна погоду з проясненнями. Температура вночі близько +5… +8 °С, у західних регіонах – до +10 °С. Денна температура – в середньому до +19… +21 °C, у західній частині країни – до +24 °С.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с вночі та 5-10 м/с вдень. Найсильнішим вітер буде у східних та західних регіонах – до 7-12 м/с.

Прогноз погоди на 31 березня

У неділю, 31 березня, буде тепло, мінлива хмарність, опадів не очікується. Температура в нічні години +6… +8 °С, на крайньому сході, Одещині й Миколаївщині – до +9 °С, на Закарпатті й у Кропивницькому +10 °С, а в Умані до +11 °С. Денна температура буде у межах +19… +21 °С, на заході країни – до +24 °С.

Вітер у неділю південний та південно-східний, 5-10 м/с.

Які будуть небезпечні гідрологічні явища

Фахівці попередили, що у період до 2 квітня внаслідок утримання високих рівнів води очікується:

  • на Десні та її притоці р. Снов – затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області (І рівень небезпеки, жовтий);
  • на Верхньому Дніпрі – затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу і Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки, помаранчевий).

На рiчках басейну Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області) 30 березня можливе підвищення рівня води на 0,2-0,8 м, без негативних наслiдкiв.

Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження р. Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки, коричневий).

Джерело: 5692.com.ua