В Україні пропонують мобілізувати молодих пенсіонерів: що відомо

У новому законопроєкті щодо мобілізації, який зареєстрували наприкінці 2023 року, не враховано всіх категорій чоловіків, які могли б поповнити лави ЗСУ для захисту нашої держави від окупантів.

Спецпризначенець, офіцер ЗСУ, народний депутат VIII скликання Ігор Лапін закликав звернути увагу на десятки тисяч молодих пенсіонерів МВС, які цілком можуть поповнити лави ЗСУ, повідомляє Today.ua.

На думку Ігоря Лапіна, правоохоронці мають служити у ЗСУ, і у цій сфері час "навести лад": розібратися зі спецобліком, розмежувати обов'язки. Коментуючи інформацію від голови Нацполіції Івана Виговського, він зауважив, що у системі МВС на початок повномасштабного вторгнення було не 100 тисяч, а 367 тисяч особового складу.

"Розумію, є прикордонники, ДСНС, які працюють нон-стоп, а інші – слідчі, БЕБ, ДБР і так далі. Слухайте, у нас у силових структурах купа народу", – зазначив Лапін.

Він погоджується, що чинні поліцейські мають розшукувати правопорушників, чергувати на блокпостах, виконувати оперативну роботу та стежити за дотриманням ПДР. Але зараз на трасах стоять по "три екіпажі здорових мужиків по дві людини у кожному", хоча подібні завдання можна делегувати жінкам.

Офіцер ЗСУ наголошує, що колишні силовики, молоді пенсіонери МВС, можуть воювати, при цьому зараз, коли перед державою стоїть велика загроза, "ментів бережуть".

"Ті, що на пенсію пішли в 40 років – нормальні, здорові, вони відслужили вже в поліції чи міліції й далі ховаються за спецобліком, водночас левова частина з них навіть не стоїть. Скажіть, будь ласка, ми їх для чого беремо, ми для чого цьогоріч витратили 136 мільйонів на закупівлю нових автозаків? Тут питання, чи вистоїть держава, чи вона буде існувати, а у нас ментів, перепрошую, бережуть", – висловився він.

Ігор Лапін вважає, що потрібно врегулювати недоліки законопроєкту про мобілізацію, в якому жодного слова немає про поліцію та спецоблік. Він сподівається, що хтось з депутатів подасть правки, якими у новій версії документа все це буде враховано.

Джерело: 5692.com.ua