В ООН розповіли, скільки цивільних українців загинули за час повномасштабної війни

У новому звіті директорки Управління ООН з координації гуманітарних питань Едем Восорну вказано, що за період від лютого 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення росії,в Україні загинули понад 10 200 мирних жителів. Серед них 575 дітей.

Дані звіту

Крім того, за даними ООН, понад 19 300 цивільних громадян України отримали поранення різного ступеня тяжкості внаслідок російської агресії. Зокрема, лише від кінця грудня 2023 року, в результаті атак країни-терориста, загинули 125 людей, а понад 550 отримали поранення.

Представниця ООН Едем Восорну висловила обурення щодо порушення міжнародного гуманітарного права росією та підкреслила, що такі атаки ускладнюють гуманітарні операції та завдають непоправної шкоди.

Міжнародне гуманітарне право має суворо дотримуватися в будь-який час. Міжнародне гуманітарне право прямо забороняє здійснювати напади на цивільних осіб і цивільні об'єкти, а також невибіркові напади. Крім того, під час воєнних операцій необхідно постійно дбати про захист цивільного населення і цивільних об'єктів, – наголошується у заяві.

Джерело: 5692.com.ua