Уже за 4 дні ваш життєвий тонус підвищиться, а настрій поліпшиться: ось який фрукт потрібно їсти

Психічне здоров'я людини може суттєво покращитися, якщо додати до свого щоденного раціону один корисний фрукт. Йдеться про ківі, багате на вітаміни, мінерали та інші поживні речовини. Те, що цей пухнастий фрукт покращує самопочуття, настрій та надає життєву силу, є науково доказаним фактом, повідомляє NV.

Дослідження, проведене вченими з Університету Отаго в Новій Зеландії, показало, що вживання двох ківі на день уже через чотири дні показує неймовірні результати.

Для участі в дослідженні були запрошені люди із низьким ревнем вітаміну С. Їх розділили на три групи:

  • перша група щодня отримувала добавку вітаміну С;
  • друга – плацебо;
  • третя – два ківі.

Учасники заповнювали опитування у смартфонах, повідомляючи про свій настрій, життєву силу, стан здоров’я та деякі інші фактори.

За результатами дослідження, учасники, які їли ківі, повідомляли про значне поліпшення настрою і життєвого тонусу вже через чотири дні. При цьому позитивний ефект зберігався протягом наступних тижнів, а пік поліпшення спостерігався приблизно через 14−16 днів.

Як вважають фахівці, такий ефект може бути пов'язаний із вмістом у ківі вітаміну С, фолієвої кислоти та калію. Ці сполуки відіграють важливу роль у роботі мозку та нервової системи.

"Наші результати показують, що ківі може бути ефективним і доступним способом поліпшити психічне благополуччя. Це гарне нагадування, що те, що ми їмо, може мати великий вплив на наше самопочуття", – зазначив професор Тамлін Коннер, співавтор дослідження.

Джерело: 5692.com.ua