“Укрпошта” з 1 лютого продаватиме ліки

З 1 лютого "Укрпошта" розпочне реалізацію проєкту "Укрпошта-Ліки" на деокупованих та прифронтових територіях. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Що відомо

Пілотний запуск проєкту запланований на 1 лютого. Акція передбачає отримання "Укрпоштою" ліцензії на продаж лікарських засобів в існуючих поштових стаціонарних або мобільних відділеннях.

Це нововведення дозволить вирішити проблему доступності ліків на всій території України на 100% вже у першій половині 2024 року, за словами представників міністерства.

Наразі триває пошук відповідного приміщення для створення першого ліцензованого складу в Києві. Також проводиться набір фармацевтів, оскільки право відпускати ліки, які не вимагають рецепта, та рецептурні ліки матиме тільки кваліфікований фахівець.

У планах також впровадження гарячої лінії для швидкого оформлення запитань та запитів громадян. За допомогою цього проєкту "Укрпошта-Ліки" держава планує забезпечити доступні та якісні медичні препарати для мешканців віддалених територій України.

Джерело: 5692.com.ua