Українські пенсіонери можуть пройти ідентифікацію не виходячи з дому: як це зробити

Уряд України впровадив новий зручний сервіс для пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Тепер, для отримання виплат, вони можуть пройти ідентифікацію безпосередньо вдома, використовуючи відеоконференцзв'язок. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як пройти ідентифікацію онлайн

Згідно з постановою Уряду, пенсіонерам необхідно пройти ідентифікацію в АТ "Ощадбанк" або в органах Пенсійного фонду України для отримання виплат у 2024 році. Проте ті громадяни, які мають статус ВПО, мають можливість здійснити ідентифікацію вдома через відеоконференцзв'язок.

Процес ідентифікації вкрай простий та зручний. Пенсіонери можуть записатися на її проходження через вебпортал Пенсійного фонду України. Для цього їм потрібно обрати вкладку "Ідентифікація у режимі відеоконференцзв'язку" та заповнити необхідні поля у формі.

Також важливо враховувати, що у разі недієздатності чи обмеженої дієздатності, заяви можуть бути подані опікунами або піклувальниками в інтересах пенсіонера.

Відеоідентифікацію проводять за участі уповноваженого працівника органу Пенсійного фонду. Крім того, заявники можуть використовувати для цього різні платформи, зокрема, Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp чи Zoom.

Джерело: 5692.com.ua