Українцям надають безоплатну психологічну допомогу: де отримати підтримку фахівців в умовах війни

Внаслідок російської збройної агресії проти України багато людей — дорослих і дітей, військових і цивільних — щоденно переживають гострі травмуючі ситуації, хронічний стрес, втрати. Українці потребують своєчасної психологічної підтримки або навіть постійного психологічного супроводження.

В Україні є кілька сервісів та платформ, на яких кожен може безкоштовно отримати психологічну допомогу тоді, коли буде цього потребувати. Відповідною добіркою поділилося видання NV.

Національна гаряча лінія

Фахівці державної гарячої лінії безкоштовно надають допомогу людям, які отримати психологічні травми через війну. Зв’язатися з психологами можна за номером 0 800 100 102 з 10:00 до 20:00. Розмова з фахвцем може відбуватися у аудіо- або відеоформаті.

Платформа "Розкажи мені"

На цій платформі можна безкоштовно отримати психологічну допомогу за методом когнітивно-поведінкової терапії. Для цього слід залишити заявку на сайті, коротко описавши свою проблему (особисту інформацію вказувати не обов’язково). Адміністратори підберуть спеціаліста, який зможе найкраще допомогти у вирішенні конкретної проблеми. Психолог зв’яжеться за допомогою повідомлення або дзвінка для узгодження дати й часу консультації.

Крім того, на сайті є психологічний бот першої допомоги, створений для надання порад щодо того, як боротися з надзвичайно важкими подіями.

Портал Help24

Щоб отримати консультацію психолога, потрібно сформувавши свій запит модератору на сайті у чаті, який можна побачити у правому нижньому кутку екрана. Слід вказати свою проблему або задати запитання, і тоді адміністратор призначить час консультації. Розмова з психологом через чат триває протягом 30 хвилин. При необхідності будь-хто може звернутися за допомогою на сайті,

"Хаб стійкості"

На сайті проєкту можна звернутися за психологічною допомогою, записавшись на відео-консультацію на певний час. Розмову можна перенести або скасувати за 24 години. Також ресурс містить поради з психологічної самодопомоги, опубліковані спеціалістами.

Онлайн-платформа Mental Help

На цій платформі можна самостійно обрати спеціаліста за короткими описами, а також зручний час для консультації. Фахівці надають допомогу за такими напрямками, як депресивні та кризові стани, стрес, тривога, панічні атаки, складнощі адаптації, комплекси тощо. Спілкування відбувається у онлайн-форматі. Консультація безкоштовна для українців.

Цілодобова психологічна підтримка від БФ "Запорука"

Для отримання психологічної підтримки потрібно лишити заявку за номером 0 800 4000 23. При цьому слід зазначити, про що необхідно поспілкуватися зі спеціалістом та вказати зручний час для бесіди.

У команді психологічної підтримки "Запоруки" працює 20 кваліфікованих психологів, котрі мають безпосередній досвід роботи з кризовими станами. Серед спеціалістів — жінки та чоловіки. Якщо людині комфортніше спілкуватися, наприклад, з чоловіком, то координатор гарячої лінії обов’язково це врахує, — зазначили у БФ.

Центр психологічної підтримки "ОбійМи"

Це ініціатива понад 500 психологів-волонтерів з України та усього світу для допомоги людям, що зазнали стресу внаслідок воєнних дій та переселення. Кваліфікована допомога надається цілодобово.

Психологи-волонтери об'єдналися, аби допомагати людям, які зазнали стресу внаслідок війни або переселення. Понад 500 спеціалістів долучилися до проєкту, завдяки чому психологічну підтримку можна отримували цілодобово. Для цього потрібно залишити заявку за формою, вказавши свої дані, зручний спосіб зв'язку, терміновість проблеми.

Центр психологічного консультування Open Doors

Безкоштовну психологічну допомогу військовим, їхнім родинам та іншим людям, які зазнали психологічних травм через повномасштабне вторгнення, надають фахівці проєкту. Для того, щоб отримати допомогу психолога, необхідно залишити заявку або написати у чат-бот в Telegram.

Джерело: 5692.com.ua