Українців пропонують позбавляти громадянства за тероризм і отримання паспорта рф: у ВР зареєстрували новий законопроєкт

Президент України Володимир Зеленський учора, 22 січня, вніс до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує ухвалити в країні множинне громадянство. Однак у документі також визначені чіткі підстави для втрати українського громадянства.

За що пропонують позбавляти громадянства

Згідно з текстом законопроєкту, українців можуть позбавити громадянства у разі добровільного отримання громадянства держави, яку Верховна Рада визначила як державу-агресора або державу-окупанта. Також втрата громадянства передбачена у випадку отримання громадянства невизнаної держави.

Однак законопроєкт також передбачає винятки, такі як одночасне отримання громадянства дитиною за народженням України та іншої держави, набуття громадянства дитиною внаслідок усиновлення іноземцями, а також автоматичне набуття громадянства внаслідок одруження з іноземцем.

Порядок припинення громадянства також включає в себе використання паспорта іноземця на території України громадянином, що має громадянство іншої держави, що може створювати загрозу національній безпеці чи інтересам України.

Крім того, позбавлення громадянства може бути наслідком вчинення громадянином злочину проти національної безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, вчинення терористичного акту або участь у збройній агресії проти України.

Джерело: 5692.com.ua