У який час доби потрібно їсти сало: медики розповіли, коли воно приносить найбільшу користь

Знаменитий продукт української кухні – солоне сало – не тільки апетитний і смачний, а й дуже поживний і корисний. Воно насичує вітамінами, мікроелементами і корисними жирами, надовго забезпечує енергією і відчуттям ситості.

Водночас медики зазначають, що для того, аби цей продукт справді справив позитивний вплив на організм, потрібно дотримуватися двох важливих правил. Перше стосується кількості сала на день, а друге – часу доби, коли воно виявиться найбільш корисним для організму. Про це пише PIXEL.

Скільки сала можна з'їсти на день

Вживати сало слід у помірній кількості. Надлишок такої їжі у раціоні, як запевняють лікарі, може призвести до небажаних наслідків.

При звичайному способі життя варто з'їдати не більше 10-30 грамів сала на день. Лише люди із високим фізичним навантаженням та спортсмени можуть збільшити добову норму до 50 грамів.

Коли краще вживати сало

Те, в який час доби краще їсти сало, визначається способом життя людини. "Жайворонкам" та людям, які змушені прокидатися рано, найбільш корисно вживати сало зранку на сніданок.

Завдяки невеликій кількості цього продукту, з'їденого на початку дня, людині буде простіше працювати, вчитися чи тренуватися: на все вистачатиме сил. Крім того, сало допоможе покращити травлення.

"Совам" та людям, які змушені бути максимально активними у другій половині дня, краще вживати сало у вечірні години – на вечерю. Однак у цей час варто обмежуватися мінімальною порцією жирного продукту – 10 г.

Варто зазначити, що мова йде саме про солоне сало, а не копчене чи смажене, в якому немає жодної користі. Крім того, при певних захворюваннях включення сала до раціону взагалі є неприпустимим. Тому краще проконсультуватися з лікарем щодо цього.

Джерело: 5692.com.ua