У ВР розповіли, коли відбудеться друге читання законопроєкту про мобілізацію

Народні депутати та профільні комітети мають 14 днів між першим та другим читанням на те, щоб внести свої пропозиції та правки до законопроєкту про мобілізацію. Про це повідомив спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час участі в національному телемарафоні.

Що відомо

Уряд України 30 січня 2024 року повторно вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію, військовий облік та проходження військової служби.

У проєкті закону передбачені положення щодо зміни правил виїзду військовозобов'язаних за кордон, надання "броні" від призову, дозволу на надсилання повісток через електронний кабінет, зниження призовного віку до 25 років та обмежень для ухилянтів.

Однак після першого читання парламентарі відправили документ на доопрацювання.

За словами Стефанчука, після того, як депутати внесуть свої пропозиції до законопроєкту, він буде переданий на розгляд відповідному комітету.

Комітет потребуватиме часу на розгляд цих пропозицій, але друге читання законопроєкту відбудеться не раніше 21 лютого, оскільки цей день є останнім для подання поправок до документу. Враховуючи широкий спектр цих пропозицій, комітету потрібен буде час на їх розгляд, – зазначив Стефанчук.

Джерело: 5692.com.ua