У ВР пропонують депутатам і посадовцям пройти військові навчання

У Верховній Раді висловили ініціативу ініціативу щодо впровадження військового навчання для депутатів та державних службовців з метою покращення ставлення громадян до процесу мобілізації. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Що пропонують

Депутат вважає, що проведення спільних військових навчань для представників влади та громадян може позитивно вплинути на загальне розуміння та підтримку мобілізаційних заходів.

Депутати та посадовці повинні проходити військове навчання на загальних умовах з іншими українцями. Однак такі тренування можуть відбуватися у частковому режимі, – зазначив Арахамія.

Він також додав, що це не означає заміщення парламентських сесій навчаннями.

Це буде парт-тайм, – уточнив депутат.

Арахамія висловив переконаність, що інформування українців про те, як проходить мобілізація, є важливим етапом. За його словами, багато людей мають невірні уявлення про цей процес, іноді вважаючи, що після отримання повістки особу відправляють на фронт без належного підготовчого етапу.

Президент України Володимир Зеленський раніше зауважив, що не вбачає необхідності мобілізувати півмільйона осіб. Адже для України мобілізація є питанням справедливості, яке стосується не лише військових.

Наразі Уряд України також знаходиться в процесі доопрацювання законопроєкту щодо мобілізації, який має частково змінити принципи її проведення.

Джерело: 5692.com.ua