У Раді розповіли, коли Комітет з нацбезпеки розгляне новий законопроєкт про мобілізацію

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки може швидко розглянути новий законопроєкт про мобілізацію, який вніс уряд. За словами заступника голови відомтсва Єгора Чернєва, це може відбутися вже на цьому тижні. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

Що відомо

Чернєв розповів, що комітет вже ознайомився із першою редакцією законопроєкту та планує провести декілька засідань для детального розгляду та обговорення пропозицій.

Я думаю, що комітету зараз вже не дуже багато часу буде потрібно, тому що ми в принципі з першою редакцією детально ознайомилися. Зараз ми пройдемося по тому, що було змінено у порівнянні з першою редакцією. Я сподіваюсь, що за одне-два засідання ми пройдемо це питання, – заявив він.

Після завершення розгляду комітет ухвалить рішення щодо подальшого шляху законопроєкту. Його можуть направити до сесійної зали для обговорення чи спрямувати на подальше допрацювання в межах самого комітету.

Зазначається, що новий законопроєкт включає в себе питання про мобілізацію, військовий облік та проходження військової служби, пропонуючи зміни у порядку її проведення. Зокрема, він визначаєи нові механізми та процедури, спрямовані на забезпечення ефективного функціонування системи мобілізації в країні.

Джерело: 5692.com.ua