У МОЗ закликали українців приходити до аптек з телефоном: у чому причина

Українців, які користуються електронними рецептами для придбання ліків, закликають приходити до аптек зі своїми мобільними телефонами. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час ефіру телемарафону.

Навіщо це треба

За словами міністра, при погашенні електронного рецепту в аптеці на мобільний телефон покупця приходить код, який необхідно назвати фармацевту. Такий механізм використання рецептів був введений для зручності та ефективного використання електронної системи.

Ляшко також зазначив, що під час початку роботи мобільних аптек виникали ситуації, коли багато людей приходило без своїх телефонів, що ускладнювало процес придбання ліків.

Тому на майбутнє, коли йдете в аптеку – обов'язково беріть із собою мобільний телефон, щоб сказати фармацевту код, який прийде вам у СМС, щоб ви могли отримати безкоштовні ліки, – підкреслив міністр.

Нагадаємо, що згідно з державною програмою реімбурсації "Доступні ліки", українці мають можливість отримувати деякі медикаменти безкоштовно або з мінімальною доплатою.

Джерело: 5692.com.ua