У Кам’янському відбулось засідання тимчасової робочої групи з підготовки та впровадження Інтегрованої моделі відновлення та розвитку міської територіальної громади

За фінансовою підтримки уряду Швеції в Україні стартував пілотний проєкт із створення Інтегрованої моделі відновлення та розвитку громади.

Кам’янська міська територіальна громада є однією з 6-ти відібраних для участі у цьому проєкті.

В Кам’янському створюється Офіс відновлення та розвитку громади.  Офіс  розміщено в каб.109 примміщення Кам’янської міської ради та найближчім часом буде оснащено та облаштовано всім необхідним обладнанням для проведення конференцій, презентацій, переговорів, групової та аналітичної роботи, а також для прийняття управлінських рішень. На сьогодні в приміщенні міської ради наразі ведуться ремонтні роботи.

Для розробки механізму його функціонування, нормативно-правових документів, які на місцевому рівні будуть регламентувати роботу Офісу представники ПРООН спільно з органами місцевого самоврядування планують проведення робочих зустрічей, під час яких експертами ПРООН планується проведення аналізу стану рівня проєктної зрілості за тематичними напрямками (проєктна діяльність, є-демократія, фінансове забезпечення, гендерна політика, місцева економічна політика, соціально-гуманітарна сфера).

З метою налагодження роботи експертів з органами місцевого самоврядування та плідної співпраці під час робочої зустрічі,  створено робочу групу з підготовки та впровадження Інтегрованої моделі відновлення та розвитку Кам’янської міської територіальної громади.

Робоча зустріч з експертами ПРООН запланована з 3 по 7 липня, про що буде додатково проінформовано письмово, із зазначенням переліку документів які буде необхідно надати для розгляду. Також, на прохання представників ПРООН, контактні телефони та електронні адреси членів робочої групи з метою налагодження діалогу та забезпечення плідної комунікації надані представникам ПРООН.

За результатами спільної співпраці експертами ПРООН будуть надані консультації (рекомендації) щодо удосконалення роботи ОМС за тематичними напрямками, проведено тренінги, семінари.