У Камʼянському реставрують Ліцей Анатолій Лигуна

Камʼянське вибороло грант у межах Програми з відновлення України, яка реалізується на підставі Фінансової угоди між нашою країною та Європейським інвестиційним банком.

 

У 2023 році фахівцями міської ради було підготовлено проєкт для розгляду на конкурсі, який проводило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Конкуренція була дуже високою, бо аналогічні проєкти надавалися багатьма міськрадами з інших регіонів України.

 

Значні кошти, які виділяються Європейським інвестиційним банком для реконструкції Наукового ліцею, – це фінансування в межах гранту. Тобто це не кредити, місто їх не має повертати. Проте це фінансування цільове, тож його не можна витратити на інші потреби (навіть на допомогу ЗСУ).

На всіх етапах реалізації цього проєкту за ефективністю використання наданого іноземними інвесторами фінансування буде постійний контроль з боку міжнародних інституцій (починаючі від вибору підрядника через аукціон і закінчуючи закупівлею матеріалів та контролем якості робіт).