У ГУР заявили, що Telegram може нести загрозу безпеці України

В Україні знову звернули увагу на можливі загрози, які несе популярна платформа Telegram для безпеки держави. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підкреслив серйозність ситуації та необхідність швидких дій щодо вирішення цієї проблеми.

Що відомо

За словами представника ГУР, влада розглядає різні способи реагування на цю ситуацію, проте простих рішень немає. Україна активно будує комунікацію з адміністраціями усіх платформ, включаючи Telegram, з метою роботи за прозорими правилами, згідно з українським законодавством та міжнародними стандартами.

Telegram містить у собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи, – зазначив Юсов.

Дискусії про обмеження діяльності Telegram-каналів в Україні тривають протягом довгого часу. Колишній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко першим звернув увагу на цю проблему.

Минулого року віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю РБК-Україна також підкреслив небезпеку з боку анонімних Telegram-каналів. Він зазначив, що спостерігається зростання популярності анонімних пабліків в Україні.

Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і робота з погляду унормування діяльності цих майданчиків, – підкреслив Юсов.

Нагадаємо також, що Рада національної безпеки і оборони України звернулася до Telegram-каналів з вимогами в рамках боротьби з дезінформацією та загрозами для національної безпеки.

Джерело: 5692.com.ua