У День закоханих в Україні представили нові пам’ятні 5 гривень: скільки коштує монета “Кохання” в магазині НБУ

Національний банк України випустив пам'ятну монету номіналом 5 гривень під промовистою назвою "Кохання". Грошовий знак представили 14 лютого, у День святого Валентина. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку в Telegram.

Нові 5 гривень виготовлені з нейзильберу, діаметр монети – 35 мм, категорія карбування – спеціальний анциркулейтед, група – рифлена. Тираж складає 50 тисяч штук.

На аверсі розміщено стилізовану троянду у вигляді серця. Її пелюстки – це слова "кохання", написані найпоширенішими мовами світу. Це додатково підкреслює універсальність та безмежність цього почуття, яке не знає ані кордонів, ані мовних бар’єрів, – розповіли в НБУ.

На реверсі "любовної" монети зображено серце, від якого розходяться хвилі. Ця композиція символізує безмежне кохання, вібрації якого здатні досягти потаємних глибин душі.

Художниками виступили Сергій Харук, Олександр Харук та Володимир Таран.

За повідомленням НБУ, нова монета продаватиметься у спеціалізованому інтернет-магазині банку з 14 лютого. Вартість її складає 159 гривень. У подальшому монету "Кохання" можна буде придбати і через банки-дистриб'ютори.

Джерело: 5692.com.ua