Такого ще не було ніколи: українці масово розпродають свої Tesla

Незважаючи на справжній бум на електорокари, який спостерігається в усьому світі і в Україні зокрема, українці все частіше спродують свої Tesla. Про це розповів Голова Інституту дослідження авторинку Станіслав Бучацький у коментарі "Телеграфу".

За даними керівника компанії Autoconsulting Олега Омельницького, на українському авторинку спостерігається збільшення сегмента Tesla. При цьому в перший рік повномасштабної війни в Україні купили 1708 автівок Tesla, а за результатами минулого року — понад 7 600. Таким чином, продажі зросли майже в 4,5 рази.

"Причин шаленого попиту кілька. Одна з них — мода на Tesla. Багато водіїв давно мріяли про цю автівку, і у війну вирішили не відкладати мрію до кращих часів", – пояснив Омельницький.

Крім того, у зростанні продажів зіграли роль таки чинники, як скасування податків на електромобілі та зниження цін через різке збільшення імпорту.

Водночас є чимало власників, які вже "награлися". Деякі водії, поїздивши на Tesla, згодом виставляють їх на продаж. Як повідомив Станіслав Бучацький, перепродаж Tesla на внутрішньому ринку за останній рік зріс вдвічі — з 1 500 до 3 200. Причому основна кількість перепродажів всередині країни пішла з минулого року. У 2022 році такого буму на перепродаж американських електрокарів не спостерігалось.

Експерти пояснюють таку тенденцію, зокрема, фактором "легкого розчарування". Багато українських власників цих машин розчарувались і забажали пересісти на інше авто. Попри те, що Tesla Model володіє одним із найбільших запасів ходу на ринку, авто має багато недоліків, які впливають на комфорт і безпеку.

Джерело: 5692.com.ua